Limoncello Espuma
User Avatar
door Bart

De Limoncello Espuma cocktail is een heerlijke zomerse cocktail met prosecco, limoncello en een bolletje sorbetijs. Een lekkere Italiaanse cocktail gespot bij een goede Italiaan.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Limoncello Espuma
Limoncello Espuma
De Limoncello Espuma cocktail is een heerlijke zomerse spoom cocktail met prosecco, limoncello en een bolletje sorbetijs. Een lekkere Italiaanse cocktail gespot bij een goede Italiaan. Lekker als tussengerecht als je meerdere gangen hebt of gewoon als dessert.

Wat heb je nodig voor een Limoncello Espuma?

Limoncello (1 deel)
Prosecco (1 à 2 delen)
Citroen sorbetijs (1,5 bolletje)
Citroen of munt (garnering)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Limoncello Espuma?

Gebruik een champagne glas. Schenk hier 1 deel limoncello in. Eén tot anderhalf bolletje citroen sorbetijs. Voeg hier voorzichtig prosecco aan toe tot de rand van het glas. Garnering met een sierlijke citroen of een takje munt.

Limoncello cocktails

Meer Limoncello cocktails zoals de Limoncello Scroppino en de Limoncello Summer Punch vind je in onze Limoncello special.

Deel je zelfgemaakte Limoncello Espuma via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate