Limoncello Scroppino
User Avatar
door Bart

Scroppino en Limoncello. Een hemelse combinatie uit het katholieke Italië. De Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak. Een echte aanrader voor Hemelvaartsdag.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Limoncello Scroppino
Limoncello Scroppino

Scroppino en Limoncello. Een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak. Niet voor niets hebben wij deze cocktail geselecteerd als paascocktail.

Wat heb je nodig voor Limoncello Scroppino?

Prosecco (2 delen)
Sorbetijs (2 bollen)
Limoncello (1 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Limoncello Scroppino?

Deze cocktail maak je met een blender. Normaal gesproken maken we de scroppino met vodka. Bij deze variant gebruiken we dus de Limoncello in plaats van vodka. Hierdoor krijg je een mooie gelige scroppino. Naast 2 bolletjes sorbetijs voeg je nog 2 delen prosecco toe in de blender. Na het blenden uitschenken in een stijlvol champagne glas. Garneren met een mooie citroenkrul.

Limoncello cocktails

Meer Limoncello cocktails zoals de Limoncello Summer Punch en de Limoncello Espuma vind je op deze pagina.

Bekijk hier de originele Scroppino

Deel je zelfgemaakte Limoncello Scroppino via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate