Yellow Cab
User Avatar
door Bart

De Yelllow Cab is een longdrink cocktail met gin, limocello en 7up. De gele variant op de Tom Collins met Limoncello. Vandaar dat we hem Yellow Cab genoemd hebben!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Yellow Cab
Yellow Cab
De Yellow Cab is onze eerste long drink met limoncello. Deze cocktail hadden we ook Yellow Collins kunnen noemen omdat het de gele variant is op de originele Tom Collins. Maar Yellow Cab is natuurlijk leuker. En als je te veel gedronken hebt, dan bestel je gewoon even een Yellow Cab. Figuurlijk gesproken dan 😉

Wat heb je nodig voor de Yellow Cab?

Limoncello (1 deel)
Gin (1 deel)
Citroen (klein beetje verse citroensap)
7up (2 delen)
Munt

Hoe maak je de Yellow Cab?

Deze cocktail maak je als een Tom Collins. Je bereidt de cocktail in een longdrink glas gevuld met ijs. Je begint met een klein beetje sap van een citroenpartje. Voeg nu met een barmaatje 1 deel gin en 2 delen 7up toe. Voeg tot slot nog 1 barmaatje limoncello toe. Even roeren en subtiel garneren met een beetje munt op het ijs.

NB: als je niet van gin houdt kun je deze cocktail ook prima zonder gin maken. Voeg dan in plaats van gin extra 7 up toe. De Yellow Cab komt er niet minder geel uit te zien.

Limoncello cocktails

Bekijk ook onze andere Limoncello cocktails zoals de Limoncello Summer Punch en de Limoncello Scroppino.

Deel je zelfgemaakte Yellow Cab via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate