Josephine's Punch
User Avatar
door Bart

Deze Josephine's Punch is een elegante cocktail die vernoemd is naar de vrouw van Napoleon: Josephine. Je maakt hem uiteraard met Napoleon Mandarin likeur. Daarnaast gebruik ginger ale, citroen en limoen sap en heb ik hem gegarneerd met verse framboosjes. En natuurlijk maak je hem in een hip jar glas. Lekkere cocktail met een frisse en tegelijkertijd kruidige smaak.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Josephine's Punch Deze Josephine’s Punch is een elegante cocktail die vernoemd is naar de vrouw van Napoleon: Josephine. Je maakt hem uiteraard met Napoleon Mandarin likeur. Daarnaast gebruik ginger ale, citroen en limoen sap en heb ik hem gegarneerd met verse framboosjes. En natuurlijk maak je hem in een hip jar glas. Lekkere cocktail met een frisse en tegelijkertijd kruidige smaak.

Credits: deze cocktail is een tip van mijn twitter contact Stephan Koese @SKoese

Wat heb je nodig voor Josephine’s Punch?
(voor 1 jar glas)

Mandarine Napoleon likeur (1,5 deel)
Citroensap (sap van halve citroen)
Ginger ale (2,5 delen)
Vers fruit zoals sinaasappel, citroen, limoen

Hoe maak je de Josephine’s Punch?

Deze frisse punch maak je in een jar glas. Je maakt het eigenlijk zoals je een sangria maakt. Dat wil zeggen dat je de Josephine’s Punch per glas in het glas kan maken of je maakt een grote kan of punch schaal. Begin met je glas voor de helft te vullen met ijs. Daarna voeg je de Manderine Napoleon (1,5 barmaatje) toe verse – citroensap, en 3 barmaatjes ginger ale. Roer met een barlepel in je glas. Voeg nu wat citrusvruchten toe zoals citroen, limoen en sinaasappel. Garneren met mooie rode framboosjes. Lekkere frisse, maar ook kruidige smaak. Weer eens wat anders!

Andere Punch cocktails

Bedenk ook mijn zomerse Limoncello Summer Punch, de After Summer Punch, de Moscow Mule of bijvoorbeeld de Long Island Beach Tea.

Deel je zelfgemaakte Josephine’s Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate