Jungle Juice
User Avatar
door Bart

Deze tropische Jungle Juice is een zelfbedachte tiki met donkere rum, ananassap, passievruchtsap en limoen. Lekker om te drinken op een warme zomeravond!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Deze tropische Jungle Juice is een zelfbedachte tiki met donkere rum, ananassap, passievruchtsap en limoen. Lekker om te drinken op een warme zomeravond als de laatste zonnestralen nog net te zien zijn in de schemering.

Wat heb je nodig voor een Jungle Juice?

Donkere rum (1,5 deel)
Ananassap (1 deel)
Passievruchtsap (1 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Grenadine (2 druppels)
Garnering: ananas of passievruch

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Jungle Juice?

Gebruik een shaker met ijs voor het beste resultaat. Begin met een stijlvol tumbler glas met crushed ice. Dan giet je met een barmaatje 1,5 deel donkere rum, 1 deel ananassap en 1 deel passievruchtsap in de shaker. Voeg ook sap toe van een half limoentje. Even kort shaken en uitschenken in je glas tot aan de rand. Als je dit hebt gedaan voeg je 2 druppels grenadine toe. Dit geeft de cocktail een mooie gloed. Garneren met een mooi stukje ananas of passievrucht.

NB: deze cocktail leent zich ook uitstekend om te maken als grote Jungle Juice punch.

Tiki cocktails

Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:

Deel je zelfgemaakte Jungle Juice via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate