Kentucky Mule

Kentucky Mule foto

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Deze Kentucky Mule is de nieuwe favoriete cocktail van Bart. Nou switcht Bart wel vaker, maar sinds hij een fles Bulleit heeft (en die gaat hard) is deze mule met Bulleit en ginger beer dus zijn nieuwe favoriet!

Wat heb je nodig voor een Kentucky Mule?

Bulleit (1,5 deel)
Ginger beer (2,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Optioneel: Angostura bitters (3 dashes)
Garnering: sinaasappel zest

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Kentucky Mule?

Voor deze Kentucky Mule gebruik je een mason jar. En niet alleen omdat er veel in kan of dat je hem zo relaxed kunt vasthouden. Begin met de mason jar te vullen met crushed ice. Daarna giet je met een barmaatje ginger beer en de limoensap er in. Als laatste giet je anderhalf barmaatje Bulleit Bourbon erbij. Net als bij een Dark n Stormy. Zelf vind ik het lekker om daarna nog een paar dashes angostura bitters erbij te doen. Garneren met limoen en munt en je hebt een super lekkere koude Kentucky Mule voor jezelf gemaakt!

Andere klassieke whiskey cocktails

Andere klassieke whiskey cocktails zijn de Whiskey Sour (uiteraard!), Old Fashioned, en de Mint Julep. Een mooie whiskey cocktail voor de dames is de American Beauty!

Deel je zelfgemaakte Kentucky Mule via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate