Kiwi Smash foto
User Avatar
door Bart

Deze Kiwi Smash heb ik gemaakt met kiwi gold. Deze heeft een wat zoetere smaak dan gewone kiwi en is ook lichter van kleur. Echt weer een lekkere zomercocktail!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Kiwi Smash foto
Kiwi Smash
Deze Kiwi Smash heb ik gemaakt met kiwi gold. Deze heeft een wat zoetere smaak dan gewone kiwi en is ook lichter van kleur. Echt weer een lekkere zomercocktail!

Wat heb je nodig voor de Kiwi Smash?

1 kiwi gold
Limoen (sap van een halve limoen)
Vodka (1 deel)
Suikersiroop (5 ml)
Bruiswater (0,5 – 1 deel)

1 deel = 30 ml (hoeveelheden zijn per glas)

Hoe maak je de Kiwi Smash?

Je kunt deze cocktail muddlen of blenden. Ik koos voor blenden. Gebruik per glas 1 kiwi gold en een halve limoen. Voeg hier 5 ml suikersiroop aan toe in de blender. Als het 1 vloeibaar geheel is, schenk je het inclusief de pitjes uit in een longdrinkglas gevuld met crushed ice. Voeg hier nog 1 deel vodka aan toe. Daarna aftoppen met bruiswater. Even goed roeren met een barlepel dat het goed mengt. Garneren met munt en mooi kiwi partje (in de schil). En je hebt een heerlijke verfrissende cocktail. Zonnebril op en lekker opdrinken met de beentjes omhoog op je terras 😉

Peach Mint Smash

Deze cocktail hebben we al eerder gemaakt en lijkt qua recept wel op de Kiwi Smash. Ook een heerlijke zomerse cocktail. Deze Peach Mint Smash hebben we gemaakt met perziksap, limoensap en tequila en natuurlijk munt.

Deel je zelfgemaakte Kiwi Smash via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate