Salty Caramel Espresso Martini foto
Salty Caramel Espresso Martini

Kun  jij een Espresso Martini op zijn tijd zeker wel waarderen en ben je ook nog eens fan van Tony Chocolonely zeezout karamel? Dan hebben wij een cocktail die je echt een keer MOET proberen. Want in deze Salty Caramel Espresso Martini smelten de wereld van de Espresso Martini en Tony Karamel Zeezout perfect samen! Dus koop die Tony reep, laat die espressomachine van je maar pruttelen, stroop die mouwen op en ga aan de slag!

De klassieke Espresso Martini maak je met koffielikeur, vodka en espresso. Goed shaken met koud ijs en opdienen in je cocktailglas met 3 koffieboontjes.

Wat heb je nodig voor een Salty Caramel Espresso Martini?

Ingrediënten
– Café de Crême De Kuyper (20 ml)
– Vodka (30 ml)
– Caramel siroop of likeur (10 ml)
– Espresso (30 m)

Hoe bereid je een Salty Caramel Espresso Martini?

Je  begint met de garnering op het glas. Eerst gebruik je een stuk van de Tony Chocolonely zeezout karamel. Rasp deze en rim op het cocktailglas. Dit doe je door het glas eerst in suikerwater te dopen en vervolgens in de chocolade schaafsel. Daarna pak je een shaker met ijs. Meet alle ingrediënten af en giet met een barmaatje in je shaker. Krachtig shaken. Na het shaken uitschenken in een martiniglas met mooi rimlaagje. Opdienen met mooi stukje Tony. Cheers!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate