Versgemaakte kokosnoot cocktails
Vlnr: Cocorinha, Cocorico en de Cocojito

Het is zomer. Zelfs in ons land. Als ik op het strand lig moet ik altijd denken aan verse kokosnoten die verkocht werden als het bloedheet was op het strand in Spanje. Coco-rico. Coco-rrrrico. Werd er dan hard geroepen door een donkerbruin mannetje. Voor een paar peseta werd dan voor je neus een kokosnoot opengehakt met een kapmes. Met deze nostalgie in het achterhoofd kocht in in onze eigen Albert Heijn een verse kokosnoot om 3 nieuwe nieuwe cocktails te maken.

Hoe bereid je een kokosnoot?

Kokosnoot cocktails
Gereedschap voor je kokosnoot

Gebruik alsjeblieft geen scherp mes als je met een verse kokosnoot werkt, want dan gebeuren er geheid ongelukken. Je keukengerei laat je dus gewoon in de la. Het lekkerste van de kokosnoot is de kokosmelk en de kokosnoot zelf laat ik het liefst gaaf. Het sap kun je er makkelijk uit laten lopen als je drie gaten maakt. De kokosnoot heeft 3 donkere bolletjes. Om hier gaten in te maken gebruiken waar dadelijk je rietje in past gebruik je het makkelijkst een priem (of een schroevendraaier) en een hamer. Klem de kokosnoot tussen je voeten en sla met de hamer op de priem 3 wat zachtere plekken (hebben een andere kleur) op de kopse kant. Als je dit goed doet gaat dit erg makkelijk. Nu kun je het sap er uit laten lopen in een glas. Wel even kleine vezels van de kokosnoot eruit halen natuurlijk.

3 Cocolicious cocktails met kokos

Cocojito

De Cocojito is een kokos variant op de Mojito. Begin met 2 barlepels rietsuiker. Voeg geen limoensap toe. Daarna 1 barmaatje rum en 1 barmaatje verse kokosmelk. Even roeren met een barlepel. Crushed ice toevoegen tot de rand van je glas. Stijlvol garneren met een muntkroontje.
Lees het volledige recept van de Cocojito.

Cocorinha

De Cocorinha is de kokos variant op de Caipirinha. De kokosmelk maakt de smaak van de Caipirinha wat minder scherp. Begin met 2 barlepels rietsuiker. Daarna 4-6 limoen partjes. Even muddlen zodat het goed mengt. Daarna komt 1 barmaatje met cachaca. Crushed ice toevoegen en goed roeren met een barlepel. Tot slot kun je nog garneren met een limoentje of een stukje kokos.
Lees het volledige recept van de Cocojito.

Cocorico

De Cocorico (spaans voor heerlijke kokosnoot) maak je in de kokosnoot zelf. Laat eerst de kokossap eruit lopen. Maak vervolgens je favoriete kokos cocktail. En giet deze vervolgens voorzichtig terug in de kokosnoot tot die vol is. Doe er rietjes in en je hebt je favoriete Coco-rrrrico! Deze heb ik gemaakt met Pina Colada, maar kan natuurlijk ook met de Cocojito of de Cocorinha.
Lees het volledige recept van de Cocorico

Lees ook mijn Pina Colada special die ik gemaakt heb in Costa Rica.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate