Lady Sour foto
User Avatar
door Bart

Laatst vond ik deze gedroogde rozen. Ze werden verkocht bij mijn slijter in Eindhoven bij andere garneringen voor gin tonics. Ik bedacht er een vrouwvriendelijke sour cocktail mee met Four Roses. Om de smaak nog wat zachter te maken voegde ik extra kersensap toe van de cocktailkersen en ik gaf het de toepasselijke naam: Lady Sour!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Lady Sour foto
Lady Sour

Laatst vond ik deze gedroogde rozenblaadjes. Ze werden verkocht bij mijn slijter in Eindhoven bij andere garneringen voor gin tonics. Ik bedacht er een vrouwvriendelijke sour cocktail mee met Four Roses. Om de smaak nog wat zachter te maken voegde ik extra kersensap toe van de cocktailkersen en ik gaf het de toepasselijke naam: Lady Sour!

Wat heb je nodig voor de Lady Sour?

Four Roses (1 deel)
Citroen (sap van een halve citroen)
Eiwit
Kersensiroop (10 ml)
Garnering: gedroogde rozenblaadjes

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Lady Sour?

Gebruik een stijlvol tumbler / whiskey glas en een shaker met ijs voor het beste resultaat. Begin met het eiwit te scheiden. Voeg 1 deel versgeperste citroensap toe van een halve citroen. Daar voeg ik 10 ml kersensiroop aan toe van de cocktailkersen (suikersiroop mag overigens ook). En natuurlijk 1 deel Four Roses. Even stevig shaken. Uitschenken inclusief de ijsblokjes in je cocktail glas. Garneren met gedroogde rozenblaadjes en je hebt een mooie Lady Sour!

Andere vrouwvriendelijke sours

De Amaretto Sour cocktailrecept en de 43 Sour zijn zeker ook sours die het proberen waard zijn voor dames!

Deel je zelfgemaakte Lady Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate