Lemon Curd Merengue Martini foto
User Avatar
door Bart

Kerst is voor mij altijd een enorme inspiratiebron. Zeker als je weet dat mijn beide schoonzusjes super lekker kunnen koken en bakken. Tweede kerstdag had Jasmijn heerlijke Lemon Curd Merengues gemaakt. Ik maakte er een Lemon Curd Merengue Martini van! Met lemon curd, whiskey, citroen en eiwit en hij smaakte precies zoals ik hoopte!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Lemon Curd Merengue Martini foto
Lemon Curd Merengue Martini
Kerst is voor mij altijd een enorme inspiratiebron. Zeker als je weet dat mijn beide schoonzusjes super lekker kunnen koken en bakken. Sandra heef haar eigen food website LeukeRecepten.nl en Jasmijn heeft een patisserie opleiding gedaan en werkt bij de Bakkerswinkel. Tweede kerstdag had Jasmijn heerlijke Lemon Curd Merengues gemaakt. Ik maakte er een Lemon Curd Merengue Martini van! Met lemon curd, whiskey, citroen en eiwit en hij smaakte precies zoals ik hoopte!

Dit is een zoete cocktail. Ik heb eerst Amaretto als drank geprobeerd, maar dit maakt de cocktail erg zoet. De lichtzoete Jim Beam bourbon whiskey past er beter bij. Om er een merengue uitstraling aan te geven gebruik je op het einde nog een creme brulee brander voor het eiwit kraagje.

Wat heb je nodig voor de Lemon Curd Merengue Martini? (per glas)

Jim Beam (1,5 deel)
Lemon curd (1 volle theelepel)
Citroensap (sap van een halve citroen)
Eiwit (dry shake)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Lemon Curd Merengue Martini?

Deze cocktail maak je in een shaker met ijs. Voeg de whiskey toe met een barmaatje. Pers een halve citroen. Voeg 1 theelepel lemon curd toe in de shaker. Even flink shaken en daarna uitschenken zonder ijs in een mooi martiniglas. Je glas is nu 90% gevuld. Gebruik nu de shaker om het eiwit te shaken (dry shake) en schenk dit daarna uit. Nu heb je een klein romig kraagje. Als je een creme brulee brander hebt, dan brand je de eiwit laag nog even aan voor een finishing touch.

Ook erg lekker: Lady Marmelade

De Lady Marmelade is ook erg lekker. Je maakt deze cocktail met marmelade, gin, grand marnier en sinaasappelsap. Bekijk het volledige cocktailrecept van de Lady Marmelade.

Deel je zelfgemaakte Lemon Curd Merengue Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate