Lemon Curd Paascocktail

Ieder jaar kopen wij Lemon Curd met pasen voor bij het paasontbijt. Heerlijk op een getoast brood of bij je croissant. Dit jaar maakte Bart er een heerlijke paascocktail van: een Lemon Curd Paascocktail. We maakten hem met whiskey (Jim Bean whiskey is een wat zachtere whiskey), limoen, lemon curd en omdat het een paascocktail is gebruik je er eiwit bij.

NB: houd je niet van whiskey? Deze cocktail lijkt me ook lekker met gin of vodka in combinatie met een beetje triple sec. Gebruik geen likeur of limoncello, de cocktail is al zoet genoeg door de lemon curd.

Wat heb je nodig voor een Lemon Curd Paascocktail?

Jim Bean Whiskey (1,5 deel)
Lemon Curd (1 theelepel)
Verse limoen sap (halve limoen)
Eiwit

Hoe maak je een Lemon Curd Paascocktail?

Begin met het scheiden van het eiwit van het eigeel. Het eiwit doe je in een shaker met ijs. Voeg hierna ijsblokjes toe, 40 ml whiskey, 1 theelepel lemon curd en versgeperste limoensap van een halve limoen. Even stevig shaken en uitschenken met ijs in een long drink glas. Als je goed geshaket hebt, krijg je een mooi wit ijskraagje bovenop. Daarna nog garneren met limoenpartje of limoenkrul.

Paascocktail met advocaat

Deze Lemon Cheesecake Martini doet het ook goed met pasen. Lees hier hoe je “het advocaatje van je oma pimpt in een hippe Lemon Cheesecake Martini

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate