43 Tonic
User Avatar
door Bart

Deze Licor 43 Tonic is de zoete en kleurrijke variant van de bekende Gin Tonic. Met veel vers fruit. Lekker om een keer zelf te maken!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Van de klassieke gin tonic bestaan veel special varianten met gin. Vooral in Spanje heb ik veel verschillende creaties voorbij zien komen. Omdat Licor 43 ook populair is in Spanje, dacht ik laat ik eens een uitstapje maken en een 43 tonic maken. Ik had nog citroen, sinaasappel en aardbeien in huis dus dat zou vast mooi combineren in “mijn” kleurrijke 43 tonic. Omdat Licor 43 natuurlijk veel zoeter is dan gin, kies je voor fruit dat daar goed bij past. Naast citroen en sinaasappel voeg ik er aardbeien aan toe. Dit geeft een mooi effect aan de kleur van de cocktail.

De smaak van deze cocktail is lekker sprankelend. lichtzoet en fruitig

Wat heb je nodig voor een Licor 43 Tonic?

Licor 43 (30 ml)
Tonic (1 flesje)
Citroensap (5-10 ml)
Schijfje citroen
Schijfje sinaasappel
Aardbei

Hoe maak je een Licor 43 Tonic?

Deze cocktail maak je als een gin tonic. Gebruik een bol glas gevuld met ijs. Begin met verse citroensap te persen en voeg 1 barmaatje Licor 43 toe. Voeg hierna een grote aardbei gesneden in stukjes toe en een schijfje citroen en sinaasappel. Even roeren met een barlepel en je hebt een fruity 43 tonic!

NB: als je geen tonic in huis hebt smaakt deze cocktail ook prima met bruiswater. Pas op met 7 up of Sprite, dit maakt de cocktail erg zoet.

Lekkere Licor 43 cocktails

Voor nog meer Licor 43 cocktails ga je naar onze blog.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate