De Limoncello Tonica is een heerlijke Italiaanse cocktail die je maakt met Limoncello en tonic. Heerlijke, frisse cocktail met de basilicum als smaakmaker!
Ingrediënten
- Limoncello 30-40 ml
- Fever Tree Mediterranean Tonic 1 flesje
- citroen 1 partje
- basilicum 2-3 blaadjes
benodigdheden
- barmaatje
- barlepel
Cocktailrecept Limoncello Tonica
- Gebruik een mooi copa glas. Vul het glas met ijs. Gebruik bij voorkeur 1 of 2 grote ice cubes (the bigger the better)
- Gebruik je favoriete limoncello. Giet met een barmaatje 30-40 ml in het glas.
- Schenk de tonic voorzichtig uit in het glas (ca 3/4 van het flesje)
- Voeg de garnering toe. Een partje citroen en 2-3 blaadjes basilicum
- Even roeren met een barlepel en je cocktail is er helemaal klaar voor
- Even goed roeren met een barlepel en je gin tonic is klaar om op te dienen.
Tip: de smaakmaker van deze cocktail is de basilicum. Deze geeft een heerlijke smaak en geurbeleving aan je cocktail!
Frisse limoncello cocktail
Limoncello drinken wij vaak puur. Maar ik vind het ook een heerlijke likeur om te gebruiken in cocktails. Denk aan Limoncello Scroppino (variant op de klassieke Scroppino), Limoncello Spritz (met prosecco en bruiswater) en deze mooie Limoncello Tonica.
Wil je de Limoncello vervangen door een alcoholvrij alternatief? Gebruik dan 15 ml Teisseire Citroen & Limoen.
De keuze voor de tonic
Kies niet zo maar een willekeurige tonic. Voor het mediterraanse gevoel ga je voor de Fevertree Mediterranean. Dit is een tonic met een lichte hint van rozemarijn en citroen thijm. Dit past perfect bij de limoncello en de basilicum.
Gebruik geen literfles voor je tonic, maar kleine flesjes zodat je zeker weet dat je tonic optimaal bruist na het openen.
Foodpairing suggestie: homemade bruscetta
Deze Italiaanse cocktail is heerlijk om op te dienen met lekkere Italiaanse hapjes. We hebben hem gemaakt met heerlijke bruscetta’s. De combinatie van deze frisse cocktail met limoncello en basilicum met de simpele smaak van tomaat, knoflook en basilicum is top!
Recept voor homemade bruscetta’s (voor 2 personen)
- 15 romaatjes (in partjes gesneden)
- 2 teentjes knoflook (persen)
- 8 blaadjes basilicum (fijn gesneden)
- 2 theelepels olijfolie
Meng dit alles in een kom met een snufje grof zout en zwarte peper. Verwarm vervolgens dun gesneden ciabatta’s besprenkeld met olijfolie en licht ingesmeerd met knoflook in de oven op 220 graden. Na 4-5 minuten zijn ze lekker crostini en verdeel je de bruscetta erover Lekker als lunch of aperitief!
Tip: bij Leuke Recepten vind je nog veel meer lekkere Bruscetta recepten. Zoals met geitenkaas, champignons, brie en rode biet, pompoen
Bekijk de bruscetta recepten op Leuke Recepten
Een andere Italiaanse cocktail: Aperol Spritz
Een andere heerlijke Italiaanse cocktail die het supergoed op het terras doet is deze mooie Aperol Spritz.