Long Island Peach Tea
User Avatar
door Bart

De Long Island Peach Tea is de fruitige variant op de Long Island Ice Tea. Je maakt hem bijna hetzelfde als de Long Island Ice Tea alleen dan gebruik je natuurlijk perziksap in plaats van cola.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Long Island Peach Tea
Long Island Peach Tea
De Long Island Peach Tea is de fruitige variant op de bekende Long Island Ice Tea. Je maakt hem bijna hetzelfde als de Long Island Ice Tea alleen dan gebruik je perziksap in plaats van cola. Maar dat dacht je waarschijnlijk al 😉

Pas op, want met 5 (!) spirits is dit een sterke cocktail!

Wat heb je nodig voor een Long Island Peach Tea?

Gin (0,5 deel)
Rum (blank) (0,5 deel)
Tequila (0,5 deel)
Triple sec (0,5 deel)
Vodka (0,5 deel)
Perziksap (2 delen)
Limoensap (halve limoen
Garnering: stukjes perzik

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Long Island Peach Tea?

Deze cocktail kun je maken in een longdrink glas, maar ik heb hem gemaakt in een jar. Voordeel daarvan is dat je deze kan afsluiten. Eerst heb ik wat stukken perzik laten drenken in 1 deel zoete triple sec met limoensap. Dit heb ik een uur laten staan in de koelkast. Dit mag ook langer als je geen haast hebt. De cocktail maak je in het glas. Begin met het glas voor meer dan de helft te vullen met ijs. Daarna voeg je met een barmaatje rum, vodka, tequila en toe. Van iedere spirit een half barmaatje. Afgieten met 2 delen perziksap tot de rand van het glas. Stir voorzichtig in het glas en roer de stukjes perzikjes voorzichtig door het glas.

Andere cocktails met perzik

Vind je deze cocktail lekker? Probeer dan ook eens de Peach Mint Smash de Rum Swizzle met perzik of de klassieker met perzik de Peach Bellini! We hebben ook een cocktail met nectarine: de Skinny Bikini.

Deel je zelfgemaakte Long Island Peach Tea via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate