Mango Strawberry Daiquiri
User Avatar
door Bart

Heb jij moeite met kiezen tussen verschillende smaken? Probeer dan eens deze zomerse Mango Strawberry Daiquiri!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Een cocktail met 2 smaken is helemaal niet raar. Als je naar de ijssalon gaat dan neem je toch ook niet maar 1 smaak. Deze Daiquiri met mango en aardbeien is een heerlijke cocktail. Je maakt hem met een blender met vers fruit in 2 verschillende lagen. Erg lekker voor deze zomer!

Over de Daiquiri

De classieke Daiquiri maak je met rum, limoen en suikersiroop. Maar de daiquiri leent zich er uitstekend voor om mee te variëren met allerlei fruitsoorten. Met aardbei, watermeloen, kiwi, mango, banaan, ananas.

Wat heb je nodig voor een Mango Strawberry Daiquiri?

Witte rum (1 deel)
Suikersiroop (1 el)
Limoensap (sap van halve limoen)
Aardbeien (3 stuks)
Mango (ca een halve mango)
Crushed ice (1 glas)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Mango Strawberry Daiquiri?

Je maakt eigenlijk 2 cocktails. Eerst maak je een mango daiquiri. Daarna een strawberry daiquiri. Je schenkt ze na elkaar uit in je cocktailglas.

Mango Daiquiri:
Gebruik een blender. Hierin gaat ca een halve mango. Voeg hier wat limoensap een half barmaatje witte rum en een half glas crushed ice aan toe. Je hoeft geen suikersiroop toe te voegen, mango is van zichzelf al zoet genoeg. Blenden en uitgieten tot ca de helft van je glas.

Bekijk het volledige recept van de Mango Daiquiri

Strawberry Daiquiri:
Doe 3 aardbeien gesneden in stukjes in de blender. Pers hierover een halve limoen, voeg een half barmaatje witte rum en 2 barlepels suikersiroop toe. Voeg hierna een half glas crushed ice toe en blend het geheel tot een rode gratiné.

Garnering: met een aardbei of een mooi stukje mango.

Bekijk het volledige recept van de Strawberry Daiquiri

Deel je zelfgemaakte Mango Strawberry Daiquiri via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate