
De klassieke Mimosa is een heerlijk fruitig en bruisend drankje die je maakt met verse sinaasappelsap en bruisende wijn. Lees hier hoe je de Mimosa maakt op Spaanse wijze
Ingrediënten
- geperste sinaasappels 2 stuks
- cava
- optioneel: tripe sec 5 ml
Benodigdheden
- barlepel
- sinaasappelperser
Bereidingswijze
- stir in het glas
Instructies
- Begin met het persen van verse sinaasappels
- Giet de sinaasappelsap in het champagneglas tot 2/3 van het glas
- Voeg de cava (of champagne of prosecco) geleidelijk toe tot het glas mooi gevuld is
- Garneer met subtiele sinaasappel garnering op het glas

De Mimosa is een bruisende cocktail die geschonken wordt op chique gelegenheden. Bruiloften, bij ontvangst op een receptie of bij een champagneontbijt bij een exclusief hotel.


Mimosa: op zijn Spaans met cava
De klassieke Mimosa is geïnspireerd op de geelbloemige plant mimosa. De combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap wordt al eeuwenlang gedronken in Spanje. Met name in de regio’s van Valencia en Catelonië waar de sinaasappels heerlijk zijn en waar het gedronken worden met cava. Ik heb hem gemaakt met mijn favoriete cava: Freixenet.
Tip: voeg een klein scheutje (5 ml) Triple Sec toe om wat meer body te geven aan je Mimosa
Makkelijk variëren met fruitsappen
Je kunt makkelijk variëren op de Mimosa met verschillende fruitsoorten. De combinatie sinaasappel-aardbeien is bij ons favoriet. Maar ook met grapefruit, bloedsinaasappel, mango of de combinatie frambozen met granaatappel is het een heerlijk drankje.