mimosa cocktail
User Avatar
door Bart

De klassieke Mimosa is een heerlijk fruitig en bruisend drankje die je maakt met verse sinaasappelsap en bruisende wijn. Lees hier hoe je de Mimosa maakt op Spaanse wijze

Deze cocktail scoort 4.78 ⭐️ (9x beoordeeld)
Glass Champagneglas
Smaak Bruisend, Fruitig
Bereiding Makkelijk
Sterkte Light
Drank Likeuren / Overig
Tijd 6 minuten
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • geperste sinaasappels 2 stuks
  • cava
  • optioneel: tripe sec 5 ml

Benodigdheden

  • barlepel
  • sinaasappelperser

Bereidingswijze

  • stir in het glas

Instructies

  • Begin met het persen van verse sinaasappels
  • Giet de sinaasappelsap in het champagneglas tot 2/3 van het glas
  • Voeg de cava (of champagne of prosecco) geleidelijk toe tot het glas mooi gevuld is
  • Garneer met subtiele sinaasappel garnering op het glas
mimosa cocktail ingredienten

De Mimosa is een bruisende cocktail die geschonken wordt op chique gelegenheden. Bruiloften, bij ontvangst op een receptie of bij een champagneontbijt bij een exclusief hotel.

Na het toevoegen van de bruisende wijn, roer je de cocktail met een barlepel
Garneer het glas met een subtiele sinaasappel garnering

Mimosa: op zijn Spaans met cava

De klassieke Mimosa is geïnspireerd op de geelbloemige plant mimosa. De combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap wordt al eeuwenlang gedronken in Spanje. Met name in de regio’s van Valencia en Catelonië waar de sinaasappels heerlijk zijn en waar het gedronken worden met cava. Ik heb hem gemaakt met mijn favoriete cava: Freixenet.

Tip: voeg een klein scheutje (5 ml) Triple Sec toe om wat meer body te geven aan je Mimosa

Makkelijk variëren met fruitsappen

Je kunt makkelijk variëren op de Mimosa met verschillende fruitsoorten. De combinatie sinaasappel-aardbeien is bij ons favoriet. Maar ook met grapefruit, bloedsinaasappel, mango of de combinatie frambozen met granaatappel is het een heerlijk drankje.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate