Mint Julep
User Avatar
door Bart

De Mint Julep is een klassieker en de officiële voorloper van de Mojito. Pure cocktail die je maakt met Amerikaanse whiskey in combinatie met munt en een beetje suiker. Bekijk het recept en probeer het zelf!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Mint Julep
Mint Julep

De Mint Julep is een klassieker en de officiële voorloper van de Mojito. Bestaat al sinds begin 1800 en vooral erg populair in Kentucky bij de traditionele paardenraces. De streek waar ook de Amerikaanse whiskeys vandaan komen. Cocktail die je maakt met Amerikaanse whiskey in combinatie met munt en een beetje suiker.

Kenmerkend aan deze klassieke cocktail is de klassieke tinnen cups (kelk) om de inhoud bevroren te houden.

Wat zit er in een Mint Julep?

Whisky (2 delen)
Suiker of suikersiroop (1 barlepel)
Takje munt
Angostura bitters (2 a 3 druppels)
Optioneel: (bruis)water

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Mint Julep?

Deze klassieker maak je bij voorkeur dus in een mooie klassieke tinnen cup. Gebruik anders een tumbler glas. Begin met een aantal muntblaadjes en muddle deze met wat suiker. Vul hierna het glas met crushed ice. 2 delen Amerikaanse whiskey en 2-3 druppels Angostura bitters. Even stirren met een barlepel in het glas. Garneren met munt takje.

NB: evt kun je nog een deel (bruis)water toevoegen als je de cocktail nog te sterk vindt.

Whiskey cocktails

Andere cocktails met whiskey op onze site zijn de Whiskey Sour, de Old Fashioned, de American Beauty en de Rusty Nail.

Deel je zelfgemaakte Mint Julep via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate