Is jouw favoriete cocktail de Mojito, maar vind je het ook wel eens lekker om af te wisselen? Dat kan prima, want met de Mojito kun je allerlei lekkere, bruisende cocktail varianten maken. Zo heb je naast de klassieke Mojito de Mojito Strawberry, de Mojito Royal, of de Mojito Cassis. En wat te denken van de Mojito Royal!

Welke Mojito cocktail moet er voor jou op de bar staan?

Met mojito’s kun je gemakkelijk variëren. Als je een Mojito wil maken dan heb je een aantal basisdingen standaard nodig in huis. Rum, munt, rietsuiker en limoen. Vanuit daar kan je ingrediënten gaan toevoegen. Bekijk ze allemaal!

Mojito cocktails op een rijtje

De klassieke Mojito

Mojito
Mojito

Het recept van de klassieke Mojito kan iedereen wel dromen. Rum, limoen, munt, rietsuiker en bruiswater. Maar de juiste verhoudingen maken een groot verschil in de smaak.

Mojito Strawberry

Mojito Strawberry
Mojito Strawberry

De Mojito Strawberry is de bekendste en meest populaire variant op de Mojito. De aardbeien geven deze mojito cocktail een mooie rode kleur.

Mojito Razz

Mojito Razz
Mojito Razz
De Mojito Razz is net zo fris als de mojito, maar met een andere smaak. Je maakt deze frisse mojito met verse frambozen en Chambord likeur. Chambord likeur is een mooie Franse frambozen likeur. De presentatie in jar met framboosjes maakt deze Mojito variant natuurlijk helemaal af!

Mojito Cassis

Mojito Cassis
Mojito Cassis

Hou je van cassis? Dan is de Mojito Cassis iets voor jou. Deze maakte ik met geblende blauwe bessen.

Mojito Royal

Mojito Royal
Mojito Royal

Je hebt Mojito’s en je hebt Mojito’s! Maar deze Mojito Royal is de absolute koning onder de mojito cocktails. De Mojito Royal top je namelijk af met champagne. Voor het eerst dronk ik deze exclusieve cocktail met Moët champagne. Een traditie die ik graag in stand houd!

Uitmuntende mojito cocktails

Voor het maken van een uitmundende mojito cocktail, zijn er 10 stappen om het beste uit je mojito ingrediënten te halen. Je leest ze in deze blog.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate