Muahaha
User Avatar
door Bart

De Muahaha is een zelfbedachte tiki cocktail die geïnspireerd is op de Sleeping Giant. Gaaf om zelf te maken in een stoer tiki glas!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De naam voor deze cocktail heb ik zelf bedacht. “MUAHAHA!” is een onheilspellend laag geluid uit een grot van een lachende reus die ontwaakt is uit zijn slaap. Het cocktailrecept is gebaseerd op de Sleeping Giant tiki cocktail.

NB: door de garnering op het glas zie je de kleur van deze cocktail niet, maar deze is donkergeel.

Wat heb je nodig voor een Muahaha?

Witte rum (1,5 deel)
Donkere rum (1,5 deel)
Ananassap (1,5 deel)
Sinaasappelsap (1,5 deel)
Limoen sap (van 2 partjes)
Suikersiroop (2 barlepels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Muahaha?

Gebruik een shaker met ijs. Giet alle ingrediënten met een barmaatje in de shaker. Even krachtig shaken. Uitschenken zonder strainer (dus met het ijs) in een stoer tiki glas. Garneren met een passievrucht. Als je een slapende reus wil, dan garneer je de cocktail met een passievrucht. Wil je een boze reus dan garneer je met een brandende* passievrucht!

* hiervoor gebruik je Bacardi 151 die je aansteekt.

Tiki cocktails

Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:

Deel je zelfgemaakte Muahaha via social media

Heb je deze of een andere tiki cocktail gemaakt en wil je je cocktail delen? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate