Navy Grog
User Avatar
door Bart

Navy Grog is tiki cocktail met rum die Britse zeelieden dronken om niet ziek te worden. Naast rum zit er grapefruit en limoen in. Bekijk het volledige recept.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Navy Grog
Navy Grog
Van deze tiki cocktail zijn enorm veel verschillende recepten op internet. De Navy Grog is van origine een grog voor Britse zeelieden om niet ziek te worden. Naast rum maakten het met verse ingrediënten aan boord waaronder limoen en grapefruit. De honing zorgt dat de tiki niet te zuur wordt. Eerst ingrediënten shaken en uitschenken en aftoppen met bruiswater of 7 up.

Wat zit er in een Navy Grog?

Witte rum (1,5 deel)
Donkere rum (1,5 deel)
Limoen (sap van een hele limoen)
Grapefruit sap (2 delen)
Honing (1 a 2 barlepels)
Bruiswater of 7 up

Hoe maak je de Navy Grog?

Gebruik een shaker met ijs. Giet alle ingrediënten met een barmaat in de shaker. Gebruik bij voorkeur vers geperst fruit. Even krachtig shaken. Uitschenken zonder strainer (dus met het ijs) in je tiki glas. Garneren met fruit.

Tiki cocktails

Nog meer tropische tiki cocktails vind je in deze blog.

Deel je zelfgemaakte Navy Grog via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate