Het is volop herfst en de herfst heeft ook zijn herkenbare smaken. Een echte typische herfstsmaak is pompoen. Lekker om soep of bijvoorbeeld taart mee te maken, maar je kunt er zeker ook cocktails mee bedenken. Ik combineer de smaak van pompoen met gember en kaneel en maakte er twee nieuwe cocktails mee: de Pumpkin Pie Sour (l) en de Pumpkin Ginger Martini (r). Als basis voor deze twee cocktails gebruik ik een zelfgemaakte pompoen siroop.

Pumpkin_Cocktails header

Hoe maak je een pompoen siroop?

Je begint heel eenvoudig met het maken van suikersiroop als basis. Gebruik 3 eetlepels suiker met 15 cl water en breng dit aan de kook. Hierna voeg je kleingesneden stukjes pompoen van een kwart pompoen toe en 3 dunne ringetjes gember. Laat ook een stokje kaneel meesmoren. Aan de geuren ruik je al dat het heerlijk wordt. Proeven en naar smaak suiker toevoegen. Als het te papperig wordt dan voeg je een klein beetje water toe, maar nooit te veel het mag niet waterig worden. Even met de staafmixer eroverheen tot het 1 geheel is. En dan nog even goed zeven zodat alle pulp gezeefd wordt. Dit gaat in een weckpot of in een flesje en zet dit in de koelkast om af te koelen. Het is wat werk, maar je hebt nu wel een mooi flesje zelfgemaakte pompoensiroop.

Uitgelicht: Pumpkin Pie Sour

Pumpkin Sour foto
Pumpkin Pie Sour

De Pumpkin Pie Sour is een zachte herfstcocktail die je maakt met vodka caramel, pompoen siroop, citroen en eiwit. Het eiwit geeft de cocktail een zachte, romige smaak.

Bekijk het volledige recept van de Pumpkin Pie Sour.

Uitgelicht: Pumpkin Ginger Martini

Pumpkin Ginger Martini foto
Pumpkin Ginger Martini

Deze Pumpkin Ginger Martini smaakt heel anders dan de Pumpkin Pie Sour. Deze cocktail hebben we gemaakt met vodka, pompoen siroop, limoen, en sinaasappel. Om de smaak van de gember te benadrukken hebben we het martiniglas ook gegarneerd met een schijfje gember.

Bekijk het volledige recept van de Pumpkin Ginger Martini.

Meer herfstcocktails

Vorig jaar maakten we ook een aantal overheerlijke herfstcocktails zoals de Perfect Pear en de Apple Pie Mojito. Bekijk ze in de blog met herfstcocktails.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate