No hazelnuts no glory foto
User Avatar
door Bart

Deze hazelnoot cocktail hadden we ook Frangelico Nutella Martini kunnen noemen. Maar we wilden een keer een creatieve naam en met een cocktail zo vol met hazelnoot smaak past de naam: "No hazelnuts, no glory!" veel beter. We hebben hem gemaakt met mijn favoriete likeur in de winter: Frangelico. Om de hazelnoot smaak nog sterker te benadrukken hebben we ook een theelepel Nutella toegevoegd in de cocktail. Het resultaat? Een heerlijke winterse cocktail met de volle smaak van hazelnoot!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

No hazelnuts no glory foto
No hazelnuts no glory!
Deze hazelnoot cocktail hadden we ook Frangelico Nutella Martini kunnen noemen. Maar we wilden een keer een creatieve naam en met een cocktail zo vol met hazelnoot smaak past de naam: “No hazelnuts, no glory!” veel beter. We hebben hem gemaakt met mijn favoriete likeur in de winter: Frangelico. Om de hazelnoot smaak nog sterker te benadrukken hebben we ook een theelepel Nutella toegevoegd in de cocktail. Het resultaat? Een heerlijke winterse cocktail met de volle smaak van hazelnoot!

Wat heb je nodig voor de No hazelnuts, no glory!?

Frangelico (2 delen)
Nutella (1 theelepel)
Vloeirbare room (1 deel)
Garnering: cacaopoeder

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de No hazelnuts, no glory!

Begin met een shaker zonder ijs.* Hierin gaan 2 barmaatjes Frangelico, 1 deel vloeibare room en 1 theelepel Nutella. Even goed shaken tot het een mooi geheel is. Voeg nu nog wat ijsklontjes toe en shake nog een keer zodat je cocktail lekker koud wordt. Schenk dit uit in een koud cocktailglas. Garneren met cacaopoeder en je hebt een No Hazelnuts, no glory!

* Tip: shake de combinatie zonder ijs in de shaker, zodat de Nutella goed mengt. Als je de Nutella met ijs shaket, zul je merken dat het niet goed mengt.

Andere lekkere wintercocktails

Als je deze Pecan Caramel Martini lekker vindt, bekijk dan zeker ook de Hazel’s Dream of de Creme Brulee Martini of de Pecan Caramel Martini!

Deel je zelfgemaakte No hazelnuts no glory! via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate