Oranje Boven
User Avatar
door Bart

Oranje Boven is een shotje om te proosten op onze koning Willem Alexander. Omdat het gaat om Willem IV drink je de Oranje Boven met zijn vieren!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Oranje Boven
Oranje Boven
Vorig jaar vierde “prins” Willem Alexander op 27 april 2013 zijn laatste verjaardag als prins. Inmiddels is koning Willem Alexander bijna een jaar koning. Met deze oranje borrel proosten wij op de verjaardag van onze koning met deze oranje borrel. Omdat het gaat om Willem IV drink je de Oranje Boven met zijn vieren. Op Willem IV! Oranje Boven!

Wat heb je nodig voor de Oranje Boven? (voor 4 shotglaasjes)

Bols yoghurt likeur (2,5 delen)
Oranje bitter (1,5 deel)
Sinaasappel (4 partjes)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Oranje Boven?

We gebruiken voor deze cocktail een shaker om hem te maken. Pak deze er maar bij. Doe de Yoghurt likeur (2,5 delen) en Oranje bitter (1,5 delen) samen in een shaker met ijs. Knijp er een kwart sinaasappel in uit en shaken maar. Bij voorkeur tussen de 8 en 10 seconden zodat het ijs de smaken goed kan vermengen en het drankje koud kan maken, maar niet te waterig wordt. Zorg dat je nog wel 4 sinaasappelpartjes overhoudt voor de garnering. Schenk het uit in 4 shotglaasjes en garneer met klein partje sinaasappel! Proosten maar, Oranje Boven. Hoezee!

Oranje cocktails

De Oranje Boven is één van onze Oranje cocktails. Probeer ook de andere Oranje cocktails zoals de Orange Ambassador, de Maxima Mojito en de Royal Orange.

Deel je zelfgemaakte Oranje Boven via social media

Heb je deze oranje cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate