Painkiller foto
User Avatar
door Bart

Of je nu mentale of fysieke pijn hebt, deze Painkiller verzacht direct je pijn. De smaak van deze tiki cocktail is dan ook zacht. Naast donkere rum en ananassap zit er kokos in. Hij doet bijna denken aan de Piña Colada, maar de ingrediënten zijn toch wat anders. Want er zit ook sinaasappelsap in, en daarnaast gebruik je kruiden als munt en nootmuskaat of kaneel. En vergeet niet dat er behoorlijk wat rum in zit. Allemaal tegen de pijn vanzelfsprekend. Aangezien dit recept waarschijnlijk niet op voorschrift van je dokter verkrijgbaar is, deel ik het met alle liefde en plezier ;)

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Of je nu mentale of fysieke pijn hebt, deze Painkiller verzacht direct je pijn. De smaak van deze tiki cocktail is dan ook zacht. Naast donkere rum en ananassap zit er kokos in. Hij doet bijna denken aan de Piña Colada, maar de ingrediënten zijn toch wat anders. Want er zit ook sinaasappelsap in, en daarnaast gebruik je kruiden als munt en nootmuskaat of kaneel. En vergeet niet dat er behoorlijk wat rum in zit. Allemaal tegen de pijn vanzelfsprekend. Aangezien dit recept waarschijnlijk niet op voorschrift van je dokter verkrijgbaar is, deel ik het met alle liefde en plezier 😉

Wat heb je nodig voor een Painkiller?

Donkere rum (2 delen) (denk aan Plantation rum of spicy rum van Captain Morgan, maar andere donkere rum mag ook)
Ananassap (2 delen)
Verse sinaasappelsap (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Garnering met nootmuskaat of kaneel *
Munt

1 deel = 30 ml

* het officiële recept is met nootmuskaat, maar kaneel is ook prima.

Hoe maak je een Painkiller?

Gebruik een shaker met ijs. Giet alle ingrediënten met een barmaatje in de shaker. In deze cocktail gaat veel sap en rum. De kokos en de ananassap zorgen voor de zachte smaak. Even krachtig shaken. Uitschenken zonder strainer met het ijs in een mooi lang glas. Garneren met nootmuskaat, kaneel en klein takje munt.

Tiki cocktails

Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:

Deel je zelfgemaakte Painkiller via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate