Parc Breda
User Avatar
door Bart

Parc Breda is een stijlvol ingericht, groot grand café op de Bredase Grote Markt met op de eerste verdieping een mooie cocktailbar waar je fijn kunt zitten.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Parc Breda
Parc Breda

Zaterdag gingen 15 mei gingen we met 2 vrienden van ons naar Parc Breda op de Grote Markt in Breda. Parc Breda is een groot en stijlvol ingericht grand café. Het is niet zo maar een grand café waar je ook cocktails kunt drinken, als je de trap opgaat naar de eerste verdieping heb je een ruimte die speciaal is ingericht voor cocktails in het weekend. Dit merk je ook aan de verschillende sferen qua muziek. De cocktailkaart is uitgebreid met de klassiekers en ook originele zelf bedachte creaties. Het was niet onze eerste keer dat we er kwamen en volgens mij wordt de cocktailkaart geregeld ververst.

Sfeervolle cocktailbar op eerste verdieping

De cocktailbar boven is een andere setting dan beneden. Dezelfde mooie, warme moderne inrichting en erg ruimtelijk met veel relaxte tafeltjes met zitplaatsen. Je kunt hier dan ook prima met zijn tweeën of met een groep vrienden zitten. Centraal staat de cocktailbar. Een sfeervolle eye catcher over de breedte. Achter de cocktailbar stond die avond een team van 3 shakers die constant druk de bestellingen aan het shaken waren.
Parc Breda cocktailbar

Cocktails

Het barteam doet op dit moment mee aan een prestigieuze Cointreau contest met andere cocktailbars in Nederland. Toen ik vroeg naar hun creatie kreeg ik een variant op de Cointreau Fizz met ginger ale. Niet helemaal mijn ding eerlijk gezegd, maar smaken verschillen natuurlijk. De Alabama Slammer kon ik dan weer wel heel goed waarderen. Ik bestelde natuurlijk ook mijn vaste cocktail de Pornstar. Toen ik navroeg waar de wat oranje-rode gloed vandaan kwam, vertelden ze me dat het met Passoa gemaakt was. Dat had ik niet verwacht. Maar de verrassend lekkere smaak van de Alabama Slammer maakte dat meer dan goed. Die heb ik inmiddels ook zelf gemaakt. Zie recept.

Gemoedelijke prijzen

De prijzen zijn bij Parc Breda overigens een stuk “gemoedelijker” dan het prijsniveau bij cocktailbars in Amsterdam en de rest van de randstad. En dat is helemaal niet erg als je op een avond meerdere cocktails drinkt 😉

Parc Breda cocktails
Alabama Slammer (l), Pornstar (r)

Parc Breda als cocktailbar

  • Publiek: van student tot 35+
  • Sfeer: modern warme inrichting, sfeervolle ambiance
  • Muziek: beneden uitgaansmuziek, boven relaxte sfeermuziek
  • Prijsniveau: cocktails vanaf 6 euro
  • Tip: de Alabama Slammer!
  • Meer informatie: www.parcbreda.nl    Lees ook onze andere reviews

    Cocktails maken is leuk, maar drink met mate