Passionata
User Avatar
door Bart

Deze Passionata "non alcoholico" is een passievolle cocktail op basis van een coulis van passievrucht, aardbeien en framboos met bruiswater. En zeg nu zelf deze alcoholvrije cocktail ziet er zonder alcohol toch ook gewoon top uit!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Passionata
Passionata
Ik had nog geen alcoholvrije Valentijnscocktail maar toen ik vorig jaar zwanger was heeft Bart voor Valentijn deze Passionata “non alcoholico” voor me gemaakt. Een passievolle cocktail op basis van een coulis van passievrucht, aardbeien en framboos met bruiswater. En zeg nu zelf deze alcoholvrije cocktail ziet er zonder alcohol toch ook gewoon top uit!

Wat heb je nodig voor de Passionata?

Coulis van aardbeien, framboos en passievrucht
Fijne kristalsuiker (1/2 theelepel)
Bruiswater (2 delen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Passionata?

Begin met een coulis. Dit maak je met een muddler in een bostonshaker of je kunt er een glas met een stevige bodem voor gebruiken. Muddle 3 aardbeien, 4 frambozen en nectar van 1 passievrucht in combinatie met een klein theelepeltje suiker. Hierna giet je de coulis met een zeefje uit in een champagneglas, tot je ongeveer 2 cm van je glas hebt gevuld. Roer met de bolle kant van het lepeltje in het zeefje om het vruchtsap er beter uit te zeven. Hierna schenk je geleidelijk je glas vol met bruiswater. Je zult zien dat je cocktail mooi kleurt in de kleuren van de passievrucht en de aardbei / framboos. En door de bruis krijg je een mooie schuimkraag. Even kort roeren met een barlepel. Opdienen met passievrucht om de passie te benadrukken.

Toch met alcohol?

Met hetzelfde gemak maak je deze cocktail met alcohol. Maak de coulis op de zelfde manier en voeg een half barmaatje vodka toe. In plaats van bruiswater gebruik je vervolgens champagne en je hebt een stijlvolle Passionata Royal!

Nog meer romantische Valentijnscocktails

Meer romantische cocktails voor Valentijnsdag vind je in onze Valentijnscocktails blog

Share your cocktail with your Valentine

Deel je cocktail met jouw Valentijn via social media met #CocktailiciouslyYours

Cocktails met mate

Deze cocktail is 100% alcoholvrij