Deel je cocktail met je Valentijn

Valentijnscocktail
Valentijnscocktail

Valentijnsdag staat in het teken van laten zien van wie je houdt. En wat is nu mooier om een mooie rode cocktail te maken voor je geliefde Valentijn gepresenteerd met rozenblaadjes? Met alle respect, maar dat is toch veel specialer en origineler dan een bosje bloemen als je thuiskomt.

Daarom in deze blog 5 romantische Valentijnscocktails ter inspiratie.

Pink Aphrodisia

Pink Aphrodite
Pink Aphrodisia

Deze Pink Aphrodisia is de ultieme Valentijnscocktail met een combinatie van echte aphrodisia als witte chocolade en aardbeien. De smaak van de cocktail is als een witte magnum met een hint van aardbeien. Je maakt deze cocktail dus met witte chocolade likeur, aardbeienlikeur en een klein scheutje melk. Als dat geen romantiek oplevert!

Bekijk het volledige recept van de Pink Aphrodisia.

Valentino

Romeo & Juliette
Valentino

Deze Valentino is een echte Italiaanse romanticus. Je maakt de cocktail met verse frambozen, amaretto en ananassap. Gebruik een blender en een finestrainer voor het beste resultaat. Opdienen in een romantisch cocktailglas bij voorkeur met balkonserenade.

Bekijk het volledige recept van de Valentino.

Grand Crush

Grand Crush
Grand Crush

Deze Grand Crush is een mooie dieprode cocktail om je “crush” mee te verrassen op Valentijnsdag! De cocktail is een variant op de Cosmopolitan maar dan op basis van grand marnier en versgecrushte cranberries. Hierdoor krijgt de cocktail een mooie rode uitstraling die veel roder is dan als je cranberry sap gebruikt uit een fles.

Bekijk het volledige recept van de Grand Crush.

Cosmo Granate

Cosmo Granate
Cosmo Granate

De Cosmo Granate is gemaakt met verse granaatappelpitjes. Het resultaat lijkt erg veel op de Grand Crush daarom hebben we er maar een granaatappel bij gelegd als bewijs. Je maakt deze cocktail als een Cosmopolitan met triple sec en granaatappelsap. Met verse granaatappelpitjes gebruik je uiteraard een blender. En ook hier dubbelstrainen met zeefje.

Bekijk het volledige recept van de Cosmo Granate.

Passionata non alcholico

Passionata
Passionata

Deze cocktail heb ik later toegevoegd aan deze Valentijn blog. Ik had nog geen alcoholvrije Valentijnscocktail maar omdat ik dus sinds kort zwanger ben heb ik deze Passionata “non alcoholico” bedacht. Een passievolle cocktail op basis van een coulis van passievrucht, aardbeien en framboos met bruiswater. En zeg nu zelf deze alcoholvrije cocktail ziet er zonder alcohol toch ook gewoon top uit!

Bekijk het volledige recept van de Passionata.

Share your cocktail with your Valentine

Deel je cocktail met jouw Valentijn via social media met #CocktailiciouslyYours

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate