Pear Julep

Pear Julep foto

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Deze Pear Julep is een variant op de klassieke whiskey cocktail Mint Julep. Deze Julep maak je met Amerikaanse whiskey bourbon met veel verse munt. Hier hebben we troebele perensap en elderflower soda aan toegevoegd. Lekkere frisse Amerikaanse whiskey cocktail!  

Wat heb je nodig voor een Pear Julep?

Jim Beam bourbon whiskey (1 deel)
Troebele perensap (1 deel)
Elderflower soda (1 deel)
Garnering: verse munt + peer

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Pear Julep?

Deze cocktail maak je in een tinnen cup. Als alternatief kun je ook een jar glas gebruiken. Begin met ijs en een shaker. Voeg hierin met een barmaatje de whiskey, de perensap en wat limoensap. Even shaken en uitschenken met ijs in je cup. Daarna aftoppen met elderflower soda. Garneren met lekker veel verse munt en peer. Ik gebruikte garnering van gedroogde peer die ik onlangs heb gemaakt.

Tip: nog meer lekkere whiskey cocktails

Kun jij whiskey cocktails wel waarderen? Probeer ook eens een Whiskey Sour, een Kentucky Mule of een van onze andere whiskey cocktails

Kentucky Mule foto
Kentucky Mule

Deel je zelfgemaakte cocktail op social media

Heb je deze of een van onze andere cocktails ook gemaakt en ben je tevreden over het resultaat? Deel je zelfgemaakte cocktail dan via Instagram met hashtag #Cocktailicious. Mentionen mag natuurlijk ook altijd 😉

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

populairste cocktails