Pink Lady
User Avatar
door Bart

De Pink Lady is het elegante nichtje van de Cosmopolitan. Door de guavesap wordt de kleur van de cocktail niet alleen mooi roze, maar krijgt de cocktail ook een heerlijk frisse smaak. Een echte dames cocktail!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Pink Lady
Pink Lady

De Pink Lady is het elegante nichtje van de Cosmopolitan. Door de guavesap wordt de kleur van de cocktail niet alleen mooi roze, maar krijgt de cocktail ook een heerlijk frisse smaak. Een echte dames cocktail die perfect paste bij onze Pink Ladies act van de film Grease tijdens ons thema feestje met films en cocktails!

Wat heb je nodig voor een Pink Lady?

Vodka (1 deel)
Cointreau (1 deel)
Guavesap (2 delen)
Limoensap (halve limoen)
Monin Violet Syrup (1 el)

Hoe maak je een Pink Lady?

Zet een martini glas alvast klaar met wat ijs er in zodat het glas goed koud wordt. Omdat er in de cocktail zelf geen ijs zit, is het goed om op deze manier je cocktail toch lang koud te houden. Pak nu een shaker en doe hier wat ijs in. Voeg nu de cointreau, vodka, guavesap, limoensap en monin siroop ook toe aan de shaker en shake alles een minuutjes goed door elkaar. Uitschenken in het Martini glas wat je klaar had staan. Maak de cocktail af met een stijlvolle garnering van een limoenschijf.

Andere filmcocktails

De Pink Lady is een filmcocktail. Bekijk ook de andere filmcocktails, zoals de Perfect Storm, Godfather Sour of de Memoirs of a Geisha.

Deel je zelfgemaakte Pink Lady via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate