Vind jij pistache ijs ook zo lekker? Ikke wel! Met het lekkere lenteweer en ons uitstapje naar Malaga, hebben we al een paar keer van Italiaans pistache ijs kunnen genieten. Toen ik laatst blij gemaakt werd met een mooie fles “Crema di Pistacchio” likeur, dacht ik dรกรกr moet ik een lekkere cocktail voor bedenken. Eerst had ik nog even gegoogeld op pistacchio + cocktail, maar daar vond ik weinig wat me lekker leek. Dus heb ik zelf maar iets bedacht ๐Ÿ˜‰
Blog pistache cocktail

Goddelijke combinatie tussen pistache en witte chocola

Ineens wist ik het! Pistache en witte chocolade! Niet voor niets heeft Magnum nu ook van die heerlijke exclusieve ijsjes met witte chocolade met pistache. Al geproefd? Ik kan er iedere avond wel eentje eten. Maar hoe zou het zijn in een cocktail? Uit toetjes en ijsjes kun je veel inspiratie halen voor cocktails en vaak werkt het nog ook.

Pistacchio White Chocolate Martini

Anyways, terug naar de cocktail, want daar lees je deze blog waarschijnlijk voor! De cocktail die ik bedacht heb, heb ik de Pistacchio White Chocolate Martini genoemd. Je gebruikt er Pistacchio likeur* voor (1,5 deel), 1 deel witte chocolade likeur en een half deel vloeibare room. Even goed shaken met ijs en uitschenken in een voorgekoeld martini glas. Ik had nog nougat van pistache uit Malaga dus die leek me helemaal geschikt voor “erbij”. Maar je kunt ook garneren met een mooie groene pistache macaron of een stukje witte chocolade.

Pistacchio White Chocolate Martini foto
Pistacchio White Chocolate Martini

* verkrijgbaar bij diverse slijterijen.

Nog een idee dan: Pistache Tiramisu shot

Een ander idee is een Pistache Tiramisu shot. Die maak je met koffie likeur (40%), pistache likeur (40%) en een toefje slagroom die je garneert met chocolade snippers. Om mooie laagjes te krijgen schenk je in met de onderkant van je barlepel. Ik heb hem nog niet gemaakt, maar nu heb ik meteen weer een leuk idee om mijn gasten binnenkort mee te verrassen na een lekker Italiaans etentje! Nu al zin in ๐Ÿ™‚

Andere lekkere cocktails met witte chocolade

Mocht je nu geen pistache likeur kunnen krijgen, dan kun je de witte chocolade likeur ook prima combineren met Limoncello. Bekijk hier ons recept van de Limoncello Tiramisu Martini. Een andere cocktail met witte chocolade in combinatie met munt likeur is de Grasshopper. Ook erg lekker als after dinner cocktail!

Deel je zelfgemaakte pistache cocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate