Rabarber Sangria
User Avatar
door Bart

Deze Rabarber Sangria is een cocktail die je maakt met Rabarcello en verse rabarber jam in combinatie met cider en natuurlijk veel fruit. Je maakt de cocktail in een country jar!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Rabarber Sangria
Rabarber Sangria

Deze Rabarber Sangria is een leuke maar ook arbeidsintensieve cocktail om te maken. Aanleiding voor ons om deze cocktail te maken was dat we Rabarcello gekregen hadden en we het weekend zelfgemaakte jam hadden gemaakt met verse rabarbers. Daarnaast hebben we allerlei verschillende ingrediënten in deze cocktail gedaan. Maar dat hoort ook in een sangria natuurlijk. De cocktail is leuk om op te dienen in een jarglas.

NB: de Rabarber Sangria hebben we gebruikt voor een “Rara & Win” actie op Facebook waar we een aantal leuke reacties op gekregen. Winnaar van de Facebook actie is Jeroen van Wijk. Hij zat met zijn inzending het dichts bij ons recept!

Wat heb je nodig voor een Rabarber Sangria?

Rabarber jam (2 volle barlepels)
Rabarcello (1,5 deel)
Cider (of appelsap) (1 deel)
Limoensap (sap van een halve limoen)
Ginger ale (1,5 delen)
Fruit: limoen, appel, aardbeien
Garnering: rabarber stok

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Rabarber Sangria?

De Rabarber Sangria maak je in een country jar. Begin met 2 volle barlepels zelfgemaakte rabarber jam. Voeg daarna verse limoensap van een halve limoen toe en kleine stukjes aardbeien en appel. 1,5 deel rabarcello. Daarna 1 deel appelsap en 1,5 deel ginger ale. De rabarber stok gebruik je niet alleen om mee te garneren, maar ook om de cocktail goed te roeren en te stampen. Als je dit gedaan hebt voeg je wat ijs toe en leg je de rabarber garnering sierlijk in het glas.

* ipv rabarcello kun je natuurlijk ook vodka gebruiken in combinatie met de rabarber jam.

Liever alcoholvrij?

Deze cocktail kun je natuurlijk ook heel makkelijk alcoholvrij maken. Dan leg je de rabarcello gewoon opzij en in plaats van cider gebruik je gewoon appelsap.

Andere cocktails in een jar glas

Andere cocktails die je kunt drinken uit een jar glas zijn de Long Island Beach Tea, Stoofpeertjes Punch en de Moscow Mule.

Deel je zelfgemaakte Rabarber Sangria via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate