User Avatar
door Bart

Dit shotje is geïnspireerd op het Raket ijsje. Rood, oranje, geel. Wat aan de zoete kant, daarom op zijn lekkerst met veel ijs.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Raketje
Raketje

Het Raketje is een shotje die geinspireerd is op het Raket ijsje net als de Split. Heerlijk lekker zomers drankje. Zowel qua smaak als qua uitstraling doet de cocktail zijn naam volledig eer aan. Als je het goed doet zie je drie mooie laagjes in de cocktail. Rood, oranje, geel, net als een echt raketje. Wel wat aan de zoete kant, maar ziet er leuk uit!

Wat heb je nodig voor een Raketje?

Aardbeien + vodka (1 deel)
Sinaasappel + triple sec (1 deel)
Citroen + limoncello (1 deel)

Hoe maak je een Raketje?

Dit shotje maak je in een lang vodka shot glas waarin je 3 lagen gaat maken. Iedere laag heb ik gemaakt met crushed ice in een blender. Op deze manier wordt de vloeistof wat zwaarder en kun je ze op elkaar schenken zonder dat de kleuren gaan mengen. Begin met de rode laag met aardbeien en vodka. Daarna de oranje laag met sinaasappelsap en triple sec. Als laatste de gele laag met limoncello en citroen.

Split cocktailijsje

Een anders ijsje proberen in de vorm van een cocktail? Bekijk dan ook even het recept van de Splitje cocktailijsje met mango daiquiri en piña colada smaken!

Deel je zelfgemaakte Raketje via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest. Benieuwd!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate