Split cocktailijsje foto
User Avatar
door Bart

De Frozen Mango Daiquiri is net een fruitig ijsje. Als je dat nou eens combineert met Piña Colada dan kun je gewoon een heerlijk Split ijsje maken. Mét cocktailsmaak. Het begon als experiment, maar het is een heerlijk ijsje. En nog makkelijk en leuk om te maken ook. Ga jij hem ook maken deze zomer?

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Split cocktailijsje foto
Split cocktailijsje
De Frozen Mango Daiquiri is net een fruitig ijsje. Als je dat nou eens combineert met Piña Colada dan kun je gewoon een heerlijk Split ijsje maken. Mét cocktailsmaak. Het begon als experiment, maar het is een heerlijk ijsje. En nog makkelijk en leuk om zelf te maken ook. Ga jij hem ook maken?

Wat heb je nodig voor een Split cocktailijsje?

Mango
Limoen
Rum
Ananassap
Kokosmelk

Hoe maak je een Split cocktailijsje? (recept voor 4 ijsjes)

Je maakt dit cocktailijsje in twee delen. Je begint met het oranje deel de Mango Daiquiri. De dag van te voren snijd je een mango in kleine blokjes. Deze vries je in in een bakje. Eenmaal ingevroren zijn ze klaar om te blenden met crushed ice (1 vol glas, in etappes toe voegen). Voeg hier limoensap (van een halve limoen) en 1,5 deel rum aan toe. Ik houd het licht, de alcohol is subtiel aanwezig, geldt ook straks voor het witte gedeelte. Dit giet je in de ijsvormpjes en laat je een aantal uur staan in de vriezer. Giet niet verder dan 75%. Er moet ook nog een witte Piña Colada laag. Het houten ijsstokje doe je er nu ook al voor iets meer dan de helft in.
Voor het witte laagje maak je witte Piña Colada. Daarom gebruik ik hiervoor minder kokosmelk dan ananassap. Gebruik hiervoor 60 ml kokosmelk, 20 ml barmaatje rum en 20 ml ananassap barmaatje. Dit giet je voorzichtig bovenop de oranje Mango Daiquiri laag. Voorzichtig, probeer niet te morsen en houd het gelijkmatig. Weer een aantal uren later zijn je Split cocktailijsjes helemaal klaar.

Alcoholvrij: maar let op

Ik maakte ook Split fruitijsjes voor onze twee kindjes. Uiteraard zonder alcohol. Ik heb ze wel duidelijk gemerkt toen ik de ijsjes in de koelkast deed.

Variatie cocktailijsjes

Je kunt op deze basis allerlei cocktailijsjes maken. Wat dacht je van een vodka-aardbeien variant te maken in combinatie met yoghurt of witte chocolade!

Deel je zelfgemaakte Split cocktailijsje via social media

Heb je dit Split cocktailijsje gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate