Frozen Mango Daiquiri uitleg

De Frozen Daiquiri is één van de populairste vakantiecocktails. De bekendste daiquiri is ongetwijfeld de Strawberry Daiquiri. Maar doe mij maar een Frozen Mango Daiquiri! Deze dronk ik in mijn favoriete smoothie en daiquiri bar op Mallorca aan het strand. Zie ook mijn vakantieblog. Bij thuiskomst kon ik niet wachten om hem zelf ook de maken!

1. Jar

De Daiquiri wordt meestal geserveerd in een Margarita glas. Maar eigenlijk kun je je daiquiri in ieder glas presenteren. Ik kreeg hem vaak in een longdrink glas. Zelf vind ik het mooist om een versgemaakte daiquiri uit te schenken in een jar glas, net als een smoothie. Dit benadrukt de versheid.

2. Blender

De Frozen Daiquiri maak je in een blender. Gebruik hiervoor ingevroren mango stukjes en veel crushed ice (een vol glas met crushed ice die je geleidelijk toe voegt). Als je één mooie consistente mango puree hebt, dan kun je de cocktail uitschenken dan wel uitlepelen in je glas.

Heeft de blender moeite met blenden, voeg dan wat water toe.

3. Mango

Daiquiri kun je maken met aardbeien, kiwi, banaan, ananas en mango. De fruitsoort bepaalt de kleur en de smaak van je daiquiri. Zorg dat je altijd vers fruit gebruikt en kies voor rijp zoet fruit. In dit geval is verse mango het belangrijkste ingrediënt in de daiquiri. Zorg dat je een lekkere rijpe mango de dag van te voren in kleine blokjes snijd. Voor een gewoon glas heb je aan een halve mango genoeg. In een jar past extra veel, hier heb je – afhankelijk van de grootte van je mango – 3/4 tot een hele mango voor nodig.

Tip: gebruik niet alles, zorg dat je nog iets overhoudt voor de garnering.

4. Limoen

De zoetigheid van de mango en het zuurtje van de limoen combineren goed in deze cocktail. Voeg met een citroenperser dus het sap van een halve limoen toe in de blender.

5. Rum

Daiquiri’s zijn van origine Cubaanse cocktails die je maakt met witte rum. Afhankelijk van hoe sterk je hem wilt gebruik je 1 deel (30 ml) of 1,5 deel (45 ml).

Ik houd van licht. Dus ik doe maximaal 1 deel.

6. Suikersiroop

Afhankelijk van hoe zoet je mango is en hoe zoet je je cocktail wil hebben voeg je suikersiroop bij. Gebruik per glas max 10 ml suikersiroop.

7. Munt

In deze cocktail vind ik het mooi om ook een wat munt toe te voegen. Geen must, maar wel lekker fris.

8. Garnering

Als je je daiquiri goed hebt geblend, dan is het een ijskoude vloeibare mango puree zonder stukjes. Dit mag je uitschenken tot de rand van je glas. Door mango terug te laten komen in de garnering benadruk je nog een keer de versheid. Snijd drie mooie dunne stukjes en maak hier een waaier van die je mooi in het glas legt.

Eindresultaat

Het resultaat is een heerlijke cocktail die er ook nog eens top uitziet. In de close up zie je dat de mango puree echt wat dikker is.

Frozen Mango Daiquiri foto
Frozen Mango Daiquiri

Deel jouw vakantiecocktail

Heb jij de Frozen Daiquiri of eenn andere vakantiecocktail ook zelf gemaakt of gedronken tijdens je vakantie? Deel je foto via Facebook of Instagram met @Cocktailicious.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate