Van Botanica Spices kregen we een uitgebreid pakket om te reviewen met allerlei dehydrated fruits en botanicals. Bij dehydrated fruits (gedroogd fruit) kun je denken aan gedroogde lime, orange, grapefruit maar ook appel, peer, mango en ananas. Botanicals kennen we van de gin tonic natuurlijk goed. Denk aan gedroogde jeneverbessen, steranijs, gember slices, maar ook aan persian roses en hibiscus. Mooi spul om te gebruiken in je GT creaties, maar ook in je cocktails.

Voor deze review maakte ik 2 Gin Tonics, een Moscow Mule en een Piña Colada. Natuurlijk met zo veel mogelijk verschillende garneringen.

Dehydrated fruit is fruit dat vaak in dunne schijfjes gesneden is en waar vervolgens het vocht uit onttrokken wordt door een aantal uur te laten drogen op een lage temperatuur (50 graden) in de oven. Het wordt vaak gebruikt voor cocktails maar komt ook in eten terug. Ze zijn eetbaar en zijn ook lekker als snacks.

Dehydrated fruits en botanicals zijn verkrijgbaar via Bol.com

Gin Tonics

Met alle verschillende botanicals kun je 1001 verschillende gin tonic combinaties maken. De eerste gin tonic maakte ik met Monkey 47 gin, Lobster tonic en garneerde deze met dehydrated grapefruit en jeneverbessen.

De grapefruit paste erg goed bij de smaak van de gin. En je proeft (en ruikt) de grapefruit smaak al direct bij de eerste slok.

De tweede gin tonic maakte ik ook met Monkey 47 gin, Lobster tonic en hibiscus met limes als citrus garneringen. De hibiscus (ook bekend als theesmaak) geeft veel smaak af. En als je even met je barlepel roert in je glas, merk je dat de kleurstof meteen vrij komt van de hibiscus.

De hibiscus geeft een mooi kleureffect aan je Gin Tonic

Moscow Mule

De Moscow Mule kun je op verschillende manieren garneren. Ik garneerde er eentje met de limes en een andere met dehydrated orange in combinatie met ginger slices. Geuren en smaken die goed passen bij de Moscow Mule!

Veel cocktailbars dehydrateren hun overgebleven fruit, omdat het verse fruit maar een paar dagen goed blijft en ze het anders weg kunnen gooien.

Piña Colada

In ons pakket zat ook een doosje met dehydrated pineapple. Dus daar maakte ik een Piña Colada mee met Plantation rum, ananassap en kokosmelk. De ananas past er niet alleen erg goed bij, maar is ook lekker om te eten bij je Piña Colada.

Dehydrated fruit laat niet alleen veel smaak achter in je cocktail, de meeste dehydrated fruit garneringen zijn ook lekker om te eten. De citrus vruchten hebben een bittere smaak als je ze eet. Dit ligt waarschijnlijk aan de schil.

Niet alleen voor bartenders ook handig voor thuis

Dankzij deze review hebben we een keer kunnen onderzoeken wat je kunt met botanicals dehydrated fruits. Naast de GT, Moscow Mule en de Piña Colada kun je nog veel meer cocktails maken met dehydrated fruit. Zoals de Whiskey Sour met dehydrated citroen, de Perestrojka met dehydrated peer of de Apple Pie Mojito met dehydrated appel met kaneel.

Ons oordeel is dat ze zeer geschikt zijn als garneringen voor cocktails. En dat geldt niet alleen voor cocktailbars en horecazaken, maar ook als je thuis cocktails wilt maken. Zeker als je bepaalde garneringen vaak gebruikt voor je cocktails kan het handig zijn om altijd een vaste stash in huis te hebben. Althans ik vind dat zeker wel relaxed.

De dehydrated fruits en botanicals zijn niet alleen vol van smaak, ze zien er ook mooi uit in je cocktail. In de boxen valt ook op dat de grapefruit, limes en ananassen allemaal consistent zijn in dikte en breedte.

Op de site van Botanica Spices vind je 13 verschillende dehydrates en 24 verschillende botanicals. De producten zitten in handige boxen of hersluitbare paper bags. Je kunt ze bestellen in Nederland en België.

Mooie geschenkbox

Heb je moeite met kiezen of wil je verschillende botanicals hebben voor gin tonics, dan kun je bijvoorbeeld ook een mooi Botanica rekje met 4 glazen buisjes met botanicals of Botanica geschenkbox bestellen met 6 geselecteerde kruiden.

Bekijk de specials
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate