Nu de horeca nog steeds niet open kan en we niet naar cocktailbars of andere horecagelegenheden kunnen, is het nog belangrijker om het thuis een beetje gezellig te maken. Je kunt dan zelf een shaker en een leuk cocktailrecept van ons erbij pakken, maar je kunt ook een kant en klaar cocktailpakket bestellen.

We bestelden 3 cocktailpakketten en vergeleken ze met elkaar. Kunnen ze tippen aan cocktails die je in de cocktailbar drinkt?

Tegenwoordig heeft zowat iedere cocktailbar een eigen cocktailbox die je kunt bestellen voor thuis. Leuk om een keer te proberen en je helpt er de horeca ondernemers mee!

Cocktails per post (by BarCompany)

Cocktails per post is een initiatief van Bar Company. Ze zijn onder andere gespecialiseerd in het verhuren van cocktailshakers voor events. Via de site www.cocktailsperpost.nl kun je 8 populaire cocktails bestellen. Wij bestelden de Amaretto Sour, de Pornstar Martini en de Moscow Mule.

Het cocktailpakket van cocktailsperpost.nl wordt bij je thuis geleverd in een compact brievenbuspakketje waar alles in zit wat je nodig hebt. Het pakketje zit in cadeaupapier. Waardoor je echt een cadeautje thuis krijgt (of aan iemand kunt geven).

Wat zit er in het cocktailpakket?

 • Drie gelabelde plastic flesjes met cocktails (125 ml)
 • Garnering: gedroogde citrus, gedroogde bloemetjes en gedroogde gember
 • Instructie: sticker met QR code die naar filmpjes op hun site gaat
 • Extra: kartonnen rietjes
 • Kaartje met persoonlijk bericht

Wat heb je zelf nodig?

 • IJs
 • Cocktailglazen
 • Shaker
 • Eventueel eiwit voor perfect serve van je sour of pornstar.

Je hoeft niet thuis te blijven voor dit pakket, want het kan gewoon door je brievenbus. Van een klein doosje is BarCompany erin geslaagd een kwalitatieve cocktailbeleving te maken.

Het resultaat: de cocktails

De cocktails zijn allemaal goed gelukt. De Amaretto Sour en de Pornstar vind ik zelf het lekkerst met eiwit. Met het instructiefilmpje kom je daar zeker uit. De Amaretto Sour vond ik persoonlijk wat aan de zoete kant. De Pornstar had een lekkere vanille smaak en hebben we ook met eiwit gemaakt. De Moscow Mule was lekker. Hier hebben we nog wel wat ginger beer aan toegevoegd om de cup mooi te vullen.

Ons oordeel

Knap om in zo een klein pakketje zulke lekkere cocktails te faciliteren. De instructies zijn duidelijk en de cocktails zijn lekker. De gedroogde garnering past er perfect bij.

Zelf bestellen?

Een pakket met 3 cocktails heb je voor 29,72 euro (incl verzending) binnen 2 werkdagen in huis. Ga naar www.cocktailsperpost.nl en bestel de cocktails die jij wilt. Ook alcoholvrij.

Cocktaillab

Cocktaillab heeft een uniek concept bedacht. In hun cocktailpakket zitten geen flesjes maar glazen tubes gevuld met cocktails. De elegante cocktailtubes zijn genummerd en corresponderen met de beschrijvingen op de menukaart. Slim bedacht!

Op de site van cocktaillab.nl kun je 17 verschillende cocktailsmaken bestellen. We bestelden de Pornstar Martini, de Mai Tai, de Bramble en de Schrobbelèr Sour.

Wat zit er in het cocktailpakket?

 • 4 cocktailtubes (100 ml)
 • Garnering: gedroogd fruit (citrus)
 • Pipetje met glitters (eetbaar)
 • Instructie: menukaart
 • Kaartje met persoonlijk bericht

Wat heb je zelf nodig?

 • IJs
 • Cocktailglazen
 • Een shaker (als je de cocktails vooraf nog even wilt shaken met ijs)
 • Eventueel eiwit voor perfect serve van sours en pornstar

Leuk concept! De cocktailtubes zien er elegant uit en ook het doosje met de menukaartjes ziet er als geheel top uit.

Het resultaat: de cocktails

Het idee van de Schrobelèr Sour werden we direct enthousiast van. Cocktaillab.nl komt uit Tilburg en laat zo haar Tilburgse roots zien. De cocktail is origineel en gedurfd qua smaak. Je moet ervan houden maar ik vond hem zeker geslaagd voor een kruidige sour! We shaketen de inhoud met eiwit voor een extra schuimkraagje in de cocktail. Ook de Mai Tai viel bij ons in de smaak. Lekkere rum smaak en ook de amandel kwam goed naar voren in de smaak. De Pornstar waren we zelf wat minder enthousiast over. De passoa maakt de cocktail erg zoet. De Bramble met gin en creme de cassis viel ook in de smaak.

Ons oordeel

Easy does it. Qua gemak en uitstraling zit je helemaal goed met dit cocktailpakket. Deze ready to drink cocktailtubes zet je in de koelkast, daarna even schudden en uitschenken in je glas. Wil je eiwit toevoegen dan gebruik je uiteraard een shaker, maar is niet noodzakelijk. Cocktaillab is meer dan alleen mooie cocktailtubes. 3 van de 4 cocktails vonden we lekker. Eentje vonden we wat minder. De elegante cocktailtubes zijn leuk om te gebruiken als glazen vaasjes om gedroogde bloemetjes in te doen.

Zelf bestellen?

Een pakket met 4 cocktailtubes heb je voor 26 euro (inclusief verzending) binnen 1-2 dagen in huis. Dit is 6,50 per cocktail. Ga naar www.cocktaillab.nl en bestel de cocktails die jij wilt. Ook alcoholvrije keuze.

JD Hospitality

Het cocktailpakket van JD Hospitality is uitgebreid en ziet er super uit. De oprichter is een professionele cocktailshaker die ook cocktail consultancy en cocktailworkshops aanbiedt. Daarnaast gelooft hij in ambachtelijke kwaliteit zo maakt hij zijn eigen siropen. Je kunt kiezen uit 6 verschillende cocktailboxen. Wij gingen voor Cocktailbox #1 met 3 verschillende cocktails voor 2 personen. De Pornstar Martini, Tom Collins en de tropische Mai Tai. Zowel voor mannen als vrouwen lekkere cocktails. Verder zit er vers fruit in de doos voor garnering een mooie flyer met QR codes met goede instructiefilmpjes van de cocktails. In het cocktailpakket zit ook nog eens een cobbler shaker en plastic maatbekertjes. Wel zo handig als je deze niet in huis hebt!

Wat zit er in het cocktailpakket?

 • Spirits in gelabelde flesjes met de exacte maten
 • Huisgemaakte siropen in gelabelde flesjes
 • Flesje passievruchtsap en spa rood
 • Vers fruit en munt
 • Vrolijke rietjes
 • Flyer met de cocktails + QR code naar instructievideo’s
 • Shaker (optioneel) + maatbekertjes
 • Kaartje met persoonlijk bericht

Wat heb je zelf nodig?

 • IJsblokjes (als je al de cocktails wilt kunnen maken heb je wel een paar kilo ijs nodig)
 • Cocktailglazen
 • Mesje om fruit te snijden + citrusperser is ook wel handig

Het cocktailpakket van JD Hospitality doet zijn naam echt eer aan. Het voldoet aan de beleving die je verwacht bij een kwalitatief “hospitality” pakket en de smaak van de huisgemaakte siropen proef je terug in de cocktails

Het resultaat: de cocktails

We maakten een Pornstar Martini met vodka, vanillesiroop en passievrucht en een Mai Tai met donkere en witte rum, amandelsiroop, limoen en ananassap. Vooral de huisgemaakte siropen (vanille siroop voor de Pornstar en amandelsiroop voor de Mai Tai) zijn echte smaakmakers in de cocktails. De Tom Collins die we later maakten smaakte ook top. Het feit dat je de cocktails naar eigen smaak kunt tweaken is ook absoluut een voordeel. Wil je het wat zoeter dan kun je zelf siroop toevoegen, wil je een extra zuurtje dan kun je zelf nog citroen of limoen toevoegen.

Ons oordeel

Het cocktailpakket van JD Hospitality doet zijn naam eer aan. Het voldoet aan de beleving die je verwacht bij een kwalitatief hospitality pakket. Voor ca 8,50 euro per cocktail, maak je verse topcocktails van cocktailbar kwaliteit bij jou thuis. In de DIY box zit alles wat je nodig hebt om zelf lekkere cocktails mee te maken, inclusief shaker en plastic maatbekertjes. En de instructievideo’s zijn niet alleen heel duidelijk maar ook nog eens educatief. Je krijgt dus niet alleen lekkere cocktails, het verhoogt ook je skills en kennis. Dus als je bijvoorbeeld indruk wilt maken op je date als cocktailshaker, dan scoor je met het cocktailpakket van JD Hospitality zeker punten!

Nog een kleine tip voordat je met dit cocktailpakket aan de slag gaat. Zorg dat je veel ijs in huis haalt. Want als het ijs op is, is het (cocktail)feestje ook voorbij.

Zelf bestellen?

Een pakket met 3 x2 cocktails heb je voor 45 euro + 6,75 euro aan verzendkosten binnen 1-2 dagen in huis. Via www.jdhospitality.nl kun je verschillende cocktailpakketten bestellen. Bijvoorbeeld Girls night out, Mannenpakket of alcoholvrij.

Eindoordeel

We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de 3 pakketten. Om een pakket met kwalitatieve cocktails te verzorgen komt best wat kijken. In kwalitatieve zin zijn we het meest onder de indruk van het pakket van JD Hospitality. Het cocktailpakket van Cocktaillab waar de prijs per cocktail lager is is zeker ook goed. Voordelen van cocktailsperpost.nl is dat je ook 1 of 2 cocktails kunt bestellen en dat er meer in zit (125 ml vs 100 ml). Alle drie de cocktailpakketten zijn goed, het is ook waar je zelf het meeste belang aan hecht en wat je wensen zijn natuurlijk.

Wil je het vergelijken met een cocktailbar beleving, dan zul je ook moeten kijken naar je eigen skills en spullen die je in huis hebt om “perfectserves” te maken. Maar met de instructies die erbij gegeven worden en het opvolgen daarvan, kom je echt een heel eind in de buurt!

Overzicht

 BAR COMPANYCOCKTAILLABJD HOSPITALITY
Keuze in cocktails8 cocktails17 cocktails6 pakketten
Kwaliteit cocktails4,5 sterren4 sterren5 sterren
Aantal cocktails3 cocktails (125 ml)4 cocktails (100 ml)3x 2 cocktails
Prijs (incl verzending)29,72 euro26 euro51,75 euro (ex shaker)
Prijs per cocktail9,91 euro (bij 3)6,50 euro (bij 4)8,62 euro (bij 6)
InstructieFilmpjesMenukaartFilmpjes
GarneringGedroogd fruitGedroogd fruit Vers fruit 
Soort pakketBrievenbuspakketCompact pakketUitgebreide DIY box
Levertijd1-2 werkdagen1-2 werkdagen1-2 werkdagen 
LeveringIn heel NederlandIn heel NederlandIn heel Nederland

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate