User Avatar
door Bart

Voor de introductie van de nieuwe fles van Grand Marnier stond er een voor kerst versierde boot op het programma die de gasten zou opwachten op de Amsterdamse Prinsengracht. Onze kersverse blogger Annelies mocht mee en deed verslag voor ons van het event van Grand Marnier.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Bron: website Grand Marnier
Bron: website Grand Marnier
Grand Marnier staat bekend om haar creatieve flessen. Sinds 1927 creëren kunstenaars bijzonder ontwerpen voor de fles. Nieuwe flessen worden altijd via gave PR events gelanceerd. En ook wij stonden op de gastenlijst van het PR bureau dat het organiseerde. Tja het hebben van een cocktailsite heeft zo zijn voordelen.

Dit keer stond er een voor kerst versierde boot op het programma die de gasten zou opwachten op de Amsterdamse Prinsengracht. Onze kersverse blogger Annelies mocht mee en deed verslag voor ons van het event van Grand Marnier.

Lancering nieuwe fles Grand Marnier

Het regent, stormt en het is koud, ik ben op weg naar de lancering van de Limited Edition Grand Marnier Rouge, in Amsterdam. Daar aangekomen blijk ik keurig op tijd, wat me de gelegenheid geeft om de nieuwe fles goed te bekijken.

Bijzonder ontwerp

Wat is er nu zo speciaal aan deze fles? Allereerst de fles is geïnspireerd op de nieuwe uiting van Franse creativiteit. Vandaar ook de blauw, witte en rode strepen! Ook de nieuwe rode doorzichtige fles is een variant op de klassieke oranje Grand Marnier fles.
Wist je trouwens al dat Grand Marnier sinds 1827 bestaat en al vanaf 1880 speciale uitgaves maakt van de flessen. De Grand Marnier in de fles blijft wel altijd hetzelfde!

Varen door de Amsterdamse grachten

Terug naar de avond. De boot, waarmee we gaan varen, ligt in de gracht. Althans, het is de bedoeling dat we gaan varen. Het is inmiddels wel droog, maar het is nog steeds koud en erg winderig.
Toch stappen we met zijn allen aan boord en krijgen een heerlijke Grand Marnier Ginger waar we lekker warm van worden, of is het de heater?

Het weer klaart wat op, hoewel het wel erg winderig blijft. Gezelligheid, hapjes en een drankje gaan prima samen tijdens het rondje varen door de grachten en we bewonderen de lichtjes vanaf het water.
Terug aan de kade ga ik na een geslaagde avond weer terug naar huis.
IMG_3007_resized

Zelfgemaakte Grand Ginger

Terug thuis maakte ik de Grand Ginger nog een keer voor mezelf. Zelf maken? Doe de ijsklontjes in een glas, schenk hier overheen de Grand Marnier en de Ginger Ale. Voeg eventueel nog een klein scheutje Prosecco toe.
Roer dit voorzichtig door elkaar en garneer met een schijfje limoen. Combineer dit met tapas of andere leuke kleine hapjes.

Cocktails met Grand Marnier

Het recept van de Ginger Ale en nog meer cocktailrecepten met Grand Marnier vind je in deze blog met Grand Marnier cocktails.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate