Grand'O
User Avatar
door Bart

Grand Marnier is een goudgele likeur die voor het eerst gemaakt werd in 1880 door de Parijzenaar Alexandre Marnier. Het is een variant op triple sec, gemaakt van een mengsel van cognac gecombineerd met sinaasappel en andere ingrediënten. In deze blog 5 lekkere cocktails op basis van Grand Marnier.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Over Grand Marnier

Grand Marnier is een goudgele likeur die voor het eerst gemaakt werd in 1880 door de Parijzenaar Alexandre Marnier. Het is een soort triple sec, gemaakt van een mengsel van cognac gecombineerd met sinaasappel en andere ingrediënten.

Doe je ogen dicht en proef! Dit is grande, grand Marnier!
Dit zei Cesar Ritz (de beroemde Parijse hotelier) tegen Alexandre Marnier toen hij voor het eerst de goudgele likeur proefde. Met deze zin werd de Grand Marnier geboren in Parijs.

In deze blog een selectie van bekende en zelfbedachte cocktails die we gemaakt hebben met Grand Marnier.

Grand’O

Grand'O
Grand’O
De Grand’O is een lekkere cocktail op basis van Grand Marnier en versgeperste sinaasappelsap. De hoofdingrediënten laten zich raden. Grand Marnier en jus d’orange. Een perfecte cocktail om te drinken als het zonnetje in je glas schijnt.
NB: voor extra grandeur maak je deze cocktail met 1 deel cava of prosecco.

Bekijk het volledige recept van de Grand’O

Grand Ginger

Grand Ginger
Grand Ginger
Als je de ingrediënten in huis hebt is de Grand Ginger geen moeilijke cocktail om te maken. Maar wel verrassend lekker. Alhoewel wat is verrassend? Ik heb nog geen één cocktail gedronken met ginger ale die ik niet lekker vond. Ik dronk hem voor het eerst tijdens een event van Grand Marnier toen een nieuwe fles werd geïntroduceerd. De hoofdingrediënten laten zich raden: grand marnier en ginger ale. Verse limoen geeft de kruidige smaak van de ginger ale een fris accent.

Bekijk het volledige recept van de Grand Ginger.

Grand Margarita

Grand Margarita
Grand Margarita
Vind jij de klassieke Margarita minder lekker door de overheersende smaak van de tequila? Deze variant op de classic variant is een combinatie van Grand Marnier en Tequila Gold en is bovendien met sinaasappel in plaats van limoen. Dit maakt de cocktail toegankelijk voor iedereen. Zelfs voor mensen die niet van tequila houden!

Bekijk het volledige recept van de Grand Margarita.

Golddigger 43

Golddigger 43
Golddigger 43
De Golddiger is een bekende cocktailnaam. Deze Golddigger 43 hebben we zelf bedacht en is dus niet geïnspireerd op de klassieke Golddigger cocktail. Om de goudkleurige uitstraling te krijgen hebben we Grand Marnier met Licor 43 gecombineerd. Naast citroensap hebben we ook verse sinaasappelsap gebruikt. En als finishing touch cava en simpele maar stijlvolle garnering met cocktailkers. Exclusieve cocktail voor echte Golddiggers dus!

Bekijk het volledige recept van de Golddigger 43.

Grand Crush

Grand Crush
Grand Crush

Parijs is de stad van de liefde. En dus hebben we ook een Valentijnscocktail met Grand Marnier. Deze Grand Crush is een mooie dieprode cocktail om je “crush” mee te verrassen op Valentijnsdag! De cocktail is een variant op de Cosmopolitan maar dan op basis van grand marnier en versgecrushte cranberries. Hierdoor krijgt de cocktail een mooie rode uitstraling die veel roder is dan als je cranberry sap gebruikt uit een fles. Romantisch opdienen op een plateau met rozenblaadjes.

Bekijk het volledige recept van de Grand Crush.

Grand Pear Chocolate Martini

Grand Pear Chocolate Martini foto
Grand Pear Chocolate Martini
Deze Grand Pear Chocolate Martini is een smaakvolle herfstcocktail die ik zelf bedacht heb op basis van Grand Marnier, perensap en chocolade. Een combinatie om van te watertanden. Want zoveel als ik me er bij voorstelde zo smaakte deze cocktail ook. De zachte smaak van perensap, het chocoladerandje geeft een diepe blijvende smaak na ieder slokje en de Grand Marnier geeft de cocktail kracht.

Bekijk het volledige recept van de Grand Pear Chocolate Martini.

Lady Marmelade

Lady Marmelade cocktail
Lady Marmelade cocktail
Deze mooie Lady Marmelade is een ideale cocktail voor een lazy sunday. Zeker als je nog wat marmelade jam over hebt van een lekker ontbijtje. Daarnaast gebruik je dus Grand Marnier, gin, wat sinaasappelsap en eiwit voor het schuimkraagje.

Bekijk het volledige recept van de Lady Marmelade.

Limited editions

Om de link met het kunstzinnige Parijs te benadrukken brengt Grand Marnier regelmatig een nieuwe fles uit. Ook bekend zijn de mooie rode Grand Marnier cocktailbubbels, die vaak als on pack actie bij een fles zitten.

Deel je zelfgemaakte Grand Marnier cocktail via social media

Heb je één van deze grand marnier cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate