De maand januari staat bij ons in het teken van Dry January en dus staan we ook des te meer open voor het maken en uitproberen van nieuwe alcoholvrije dranken en cocktails.

Van alcoholvrij merk Sir. James 101 kregen we 4 easy to drink mocktails opgestuurd in stijlvolle “single serve” flesjes van 25 cl in de smaken Mojito, Bitter Aperitif, Gin Tonic en Pink Gin Tonic. Benieuwd als we waren lieten Ca en ik onze smaakpapillen er meteen op los. Wat we ervan vonden lees je in deze blog.

4 populaire smaken: Mojito, Bitter Aperitif, Gin Tonic en Pink Gin Tonic

Sir. James 101 Mojito (0% I 025 cl)

De Mojito zit in een mooi klein groen flesje. Het heeft een duidelijk herkenbare Mojito geur en smaak van lime en munt die geproduceerd is op basis van natuurlijke extracten. Zoetig, bruisend drankje voor een zomerse dag.

Perfectserve voor thuis: in longdrink glas of jar met crushed ice en muntgarnering en een schijfje limoen.

Sir. James 101 Bitter Aperitif (0% I 25 cl)

De oranjekleurige Bitter Aperitif is duidelijk geïnspireerd op de Aperol Spritz. Echt een aperitief drankje met een licht bittere sinaasappelsmaak en een lekker bruisje. Drinkt makkelijk weg zonder dat je het idee hebt dat je de alcohol heel erg mist.

Perfectserve voor thuis: in mooi wijnglas gevuld met ijs en garnering van sinaasappel en een takje rozemarijn.

Sir. James 101 Gin Tonic (0% I 25 cl)

De Gin Tonic versie heeft een toegankelijke lichtkruidige-citrus smaak. De smaak is gebaseerd op botanicals zoals jeneverbessen. Proeft als een gin tonic maar dan zonder alcohol. Kun je op ieder moment lekker drinken.

Perfectserve voor thuis: in copa glas met ijs, garneren met citroentje en rozemarijn in glas.

Sir. James 101 Pink Gin Tonic (0% I 25 cl)

De Pink Gin Tonic is een lichtroze gin tonic waarin kruiden en een lichtzoete smaak van frambozen en rode bessen samen komen. Door de afdronk met een licht bittertje blijft het qua smaak in balans.

Perfectserve voor thuis: in copa glas met ijs, garneren met frambozen en Persian rose buttons.

Eindoordeel: 4x fijne easy to drink

De Sir. James 101 alcoholvrije drinks zijn lekkere, toegankelijke fizzy drankjes die in een vrolijk klein flesje van 25 cl zitten. Alle vier de smaken zijn prima alternatieven voor de alcoholische cocktailsmaken waarin op zoek gegaan is naar de juiste balans tussen de verschillende smaken. Relaxed om mee te nemen naar het strand, het park of met vrienden op een bootje. Je cocktailspullen kun je thuis laten en je hebt zelfs geen glazen nodig, de flesjes zijn easy to drink. Wel zorgen dat ze lekker koud blijven als je ze meeneemt.

En onze favoriet?

Onze favoriet is de Gin Tonic. Voor dames is de Pink Gin Tonic ook een geslaagde variant op de Gin Tonic, met een iets zoetere smaak. Maar goed, in dit geval geldt natuurlijk ook van welke smaken je houdt. Een smaak die we nog wel lekker zouden vinden mocht er nog een toevoeging komen vanuit Sir. James 101 zou de Moscow Mule zijn.

Leuke winactie

Ben je benieuwd en wil je Sir. James 101 ook een keer proberen? Doe dan mee aan de winactie van Sir. James 101 op hun Instagram account door ze te volgen en op de laatste post een reactie achter te laten. In de laatste week van Dry January wordt de winnaar bekend gemaakt.

Over Sir. James 101

De naam Sir. James 101 staat voor het streven naar de optimale kwaliteit. Zoals het merk zelf zegt: “No compromise on taste”. Sir. James 101 legt de lat hoog door te streven naar de allerhoogste kwaliteit. Daarmee biedt Sir. James 101 lekkere alcoholvrije dranken voor thuis of buitenshuis. .

Wil je meer weten over Sir. James 101? Bekijk de website van Sir. James 101.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate