Sangria Verano

Sangria Verano
Sangria Verano
Sangria is eigenlijk een heerlijke Spaanse fruitcocktail om zelf te maken in de zomer. Ik heb het al vaak gemaakt, maar deze keer heb ik een Sangria Verano gemaakt. Deze variant zit niet alleen vol fruit zoals limoen, citroen, druiven en meloen. Daarnaast zit er ook aardbeien en Licor 43 in. Dit geeft de sangria een lekkere zomerse smaak. Ideaal om te maken bij een lekkere BBQ!

Welke ingrediënten zitten er een kan Sangria Verano?

Spaanse rode wijn (25 cl)
Licor 43 (6 cl)
Bitter lemon of gewoon bruiswater (25 cl)
Limoen (schijfjes van een halve limoen)
Citroen (schijfjes van een halve citroen)
Druiven (stuk of 6 druiven)
Aardbeien (8 aardbeien)
Meloen (3 fijngesneden stukken meloen)

Hoe maak je een kan Sangria Verano?

Sangria maak je met vers fruit. Omdat de smaak van het fruit in de sangria moet gaan zitten, moet je die minimaal een paar uur van te voren klaar maken. Gebruik een mooie karaf of karaffen als je grote plannen hebt. Hier gaat allereerst het gesneden fruit in. Om nog meer van de fruitsmaak te krijgen heb ik deze keer de meloen en de aardbeien gemuddled. Daarnaast heb ik ook een aantal verse stukken in de karaf gedaan. Voeg hier veel ijsblokjes aan toe (ca 2 glazen). Overgiet dit nu met 25 cl rode wijn. Twee flinke scheuten Licor 43 en afvullen tot de rand met bitter lemon. Goed roeren en altijd blijven proeven. Waar nodig voeg je naar smaak toe wat je mist. Tot slot uitschenken in kleine wijnglaasjes met lekker veel fruit als garnering.

Tip: onthoud de verhoudingen goed. Want een kan is zo op. En dan is het wel lekker als je bij kunt maken 😉

Sangria recepten

Dit recept is een variant op de traditionele sangria. Er zijn ontzettend veel verschillende recepturen. Vaak zie je ook dat Sangria gemaakt wordt met rode wijn waar port, brandy, vodka of triple sec toegevoegd wordt in combinatie met spa rood of bitter lemon. Hoe je hem ook maakt, zorg dat je tussentijds proeft, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan op het einde 😉

Alcoholvrije Sangria

Sangria kun je ook alcoholvrij drinken, niet minder lekker hoor. Gebruik dan bijvoorbeeld druivensap in plaats van rode wijn om zijn herkenbare donkerrode kleur te geven.

Tinto de Verano

Geen zin om zoveel in huis te halen? Dan maak je met Spaanse rode wijn en bitter lemon zo een Tinto de Verano. Ook lekker ’s zomers!

Deel je zelfgemaakte Sangria Verano via social media

Heb je deze Sangria Verano gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram. We zijn erg benieuwd naar je creatie. Salud!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop