Screwdriver
User Avatar
door Bart

De Screwdriver is een klassieke, bekende cocktail van de wereldbekende combinatie van vodka met jus d'orange. Lees ook over de oorsprong van de naam!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Screwdriver
Screwdriver

Ook als je de Screwdriver cocktail niet kent, heb je deze cocktail waarschijnlijk al een keer gedronken als mix. Het is namelijk de cocktail naam voor het bekende mix drankje vodka – jus. De naam komt waarschijnlijk van Amerikaanse expats die in de olie industrie werkten in het streng gelovige Dubai. Tussen de pauze mixten zij hun drankje (jus d’orange) stiekem met vodka. Het roeren deden ze, je raadt het al, met hun schroevendraaier. Vandaar de naam!

Wat heb je nodig voor de Screwdriver cocktail?

Vodka (1,5 delen)
Jus d’orange (3 delen)
Sinaasappel garnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Screwdriver cocktail?

De Screwdriver is een simpele cocktail om te maken en wordt meestal uitgeschonken en gestirred in een long drink glas. Gebruik 1,5 delen vodka. 3 delen jus d’orange (bij voorkeur vers geperst). Krachtig shaken en uitschenken in je cocktailglas. Garneren met een vers sinaasappelpartje.

PS: persoonlijk drink ik mijn Screwdriver het liefst in stijl uit een martiniglas. In dat geval kan de schroevendraaier ook gewoon in de gereedschapskist blijven 😉

Harvey Wallbanger

De Harvey Wallbanger is een lekkere variant met Galliano. Hij begon als Screwdriver special, maar nadat een Australische surfer met de naam Hurvey met een harde klap tegen de muur bangde kreeg de cocktail de naam waar hij nu mee bekend staat.

Deel je zelfgemaakte cocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en ben je tevreden over het resultaat? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate