Tijdens Dry January mochten we kennis maken met de alcoholvrije spirits van Seedlip. Dit is voor ons het eerste jaar dat wij 31 dagen meedoen aan Dry January en ons 100% onthouden van alcohol. En daarom vinden we het heel interessant om alcoholvrije cocktails van Seedlip, het eerste non-alcoholic spirit merk, te testen. Want, zoals Seedlip ook zegt, hoe ga je om met het dilemma: what to drink when you are not drinking? Een vraag waar Seedlip dus een antwoord op heeft.

3 unieke flavors van Seedlip

Seedlip is het eerste alcoholvrije spirit merk dat werkt met pure ingrediënten uit de natuur en heeft 3 unieke spirits: Seedlip Grove 42, Seedlip Garden 108 en Seedlip Spice 94. De Grove 42 heeft citrussmaken van Mediterraanse sinaasappel, bloedsinaasappel, mandarijn, citroen, citroengras en gember. De Garden 108 gaat de herbal kant op met ingrediënten als rozemarijn, thijm en munt. De Spice 94 is een warme aromatische blend met verschillende kruiden en cardemon. De flessen zijn verkrijgbaar in 70 cl en kosten 24,99 euro per stuk bij de slijter.

Seedlip is een natuurlijke, botanical non-alcoholic spirit maar het is geen alcholvrije gin

De drie verschillende flavors: Garden 108, Grove 42, Spice 94

Het verhaal van Seedlip

Het begon allemaal toen Ben Branson, de oprichter van het merk, uit eten ging en een alcoholvrije cocktail bestelde. Deze was mierzoet en paste noch bij zijn maaltijd noch bij de sfeer. Met een kleine koperen ketel en kruiden uit eigen tuin begon hij te experimenteren en zo werd de basis voor Seedlip gelegd.

Ben zijn boeren achtergrond en zijn voorliefde voor de natuur en design zie je sterk terug in deze verfijnde non-alcoholische spirits van Seedlips. Als je goed kijkt zie je in de designs van de flessen overigens het hele palet aan ingrediënten terug.

Seedlip verwijst naar de naam voor de zaaimanden die 300 jaar geleden gebruikt werden door boeren in Engeland om met de hand zaden (seeds) te zaaien.

Cocktails met Seedlip

Tijdens een workshop van Brand Ambassador Stewart Howard mocht ik (Bart) 4 verschillende cocktails maken met Seedlip. We begonnen met een Spice & Tonic met Seedlip Spices 94 (50 ml) en aftoppen met Fever Tree tonic. Daarna maakten we een Waste Gimlet met een eigen gemaakte cordial op basis van grapefruit suikersiroop en acid, leuk om te doen, nog niet eerder gedaan. Meest verrassend qua smaak vond ik de Mr. Howard cocktail met grapefruitsap (25 ml), citroensap (50 ml), suikersiroop (10 ml) Seedlip (50 ml) en steranijs. Door het meeshaken van de steranijs krijgt deze cocktail echt een bijzondere smaak! Tot slot maakten we een Espresso Martino met espresso (50 ml), Seedlip (50 ml) en suikersiroop (10 ml). Hieronder zie je ze staan.

Vlnr: Waste Gimlet – Mr. Howard – Espresso Martino – Spice & Tonic

Wat vinden we ervan?

Ben Branson is in zijn missie geslaagd om een sophisticad non-alcoholic spirit te destilleren, die overeind blijft als vervanger van alcoholische spirits in cocktails. En je kunt er nog allerlei andere lekkere cocktails mee maken, naast de beschreven cocktails kun je namelijk ook prima een Cosmopolitan ermee maken, een Pornstar Martini, een Clover Club, een kruidige Moscow Mule and many more.

De spirits van Seedlip zijn onder andere verkrijgbaar via de webshop van Nix & Nix.

Doe mee aan onze winactie met Seedlip

Omdat wij zo enthousiast zijn over de cocktails die je met Seedlip kunt maken, mogen wij 5x een proefpakket weggeven via onze social media. Dus wil jij ook Seedlip een keer uitproberen? Dan is dit je kans! Actie loopt tot en met 31 januari 2021.

Deze winactie is inmiddels verlopen. Vind jij het leuk om ook kans te maken op winacties via onze social media? Volg ons dan via onze Instagram of Facebook pagina.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate