Silk Raspberry Martini foto
User Avatar
door Bart

Ik heb een keer een cocktail gehad waar vinegar in gebruikt was. Een hele andere smaak, maar hij was heerlijk. In de koelkast hebben wij frambozen finegar staan en nog wat frambozen. Hier van maakte ik een experimentele cocktail waarbij ik Lillet vermouth, limoensap en een paar druppeltjes Absinth toevoegde. Het resultaat is niet alleen een hele mooie vintage achtige cocktail (ligt ook aan het glas natuurlijk), maar ook een zijdezachte smaak met allerlei verschillende maar goed combinerende smaken. Bitter, zoet, zurig en zelfs de afleiding van de anijs (Absinth) paste er goed bij. De Silk Raspberry Martini! Even iets anders dan een Mojito of een Amertto Sour, maar echt een classy, lekkere, fluweelzachte, "one of a kind" cocktail!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Silk Raspberry Martini foto
Silk Raspberry Martini

Ik heb een keer een cocktail gehad waar vinegar in gebruikt was. Een hele andere smaak, maar hij was heerlijk. In de koelkast hebben wij frambozen finegar staan en nog wat frambozen. Hier van maakte ik een experimentele cocktail waarbij ik Lillet vermouth, limoensap en een paar druppeltjes Absinth toevoegde. Het resultaat is niet alleen een hele mooie vintage achtige cocktail (ligt ook aan het glas natuurlijk), maar ook een zijdezachte smaak met allerlei verschillende maar goed combinerende smaken. Bitter, zoet, zurig en zelfs de afleiding van de anijs (Absinth) paste er goed bij. De Silk Raspberry Martini! Even iets anders dan een Mojito of een Amertto Sour, maar echt een classy, lekkere, fluweelzachte, “one of a kind” cocktail!

Wat heb je nodig voor een Silk Raspberry Martini?

Lillet vermouth (1,5 deel)
Frambozen vinegar (10 ml)
Absinth (10 ml)
Limoen (sap van een halve limoen)
Frambozen (4 stuks)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Silk Raspberry Martini?

Gebruik een boston shaker. Daarin gaat de limoen met 3 frambozen. Deze muddle je. Daarna voeg je met een barmaatje 1,5 deel Lillet vermouth, 10 ml frambozen vinegar en 10 ml absinth (niet uitschieten!). Even shaken en doublestrainen met een zeefje in een stijlvol vintage glas. Garneren met een framboosje en een dun limoenschijfje.

Vermouth cocktails

Meer vermouth cocktails vind je in deze blog Cocktailtrend: wordt vermouth de opvolger van de gin trend?
Wie bekend is met het tequila ritueel, zal de ingrediรซnten van de Margarita zeer bekend voorkomen. Er is eerlijk gezegd ook weinig verschil, alleen kun je de Margarita in je eigen tempo drinken. De Triple Sec zorgt dat de smaak zachter is dan de bekende Tequila borrel met citroen en zout. Salud!

Deel je zelfgemaakte Silk Raspberry Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate