Spicy Mai Tai foto
User Avatar
door Bart

Deze Spicy Mai Tai is een kruidige herfstvariant op de tropische Mai Tai. Je maakt deze cocktail met ananassap, sinaasappelsap, rum, triple sec, ginger likeur, kruidnagel en zoethout. En hij is lek-ker!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Spicy Mai Tai foto
Spicy Mai Tai

Heb je ooit wel eens een tropische herfstcocktail gedronken? Deze Spicy Mai Tai is een kruidige herfstvariant op de tropische Mai Tai tiki. Niet alleen hebben we kruiden als kruidnagel en zoethout gebruikt, maar ook zelfgemaakte “Gingerino” likeur. Andere ingrediënten zijn ananassap, sinaasappelsap, limoen, triple sec en aftoppen met donkere rum. Tja het blijft een tiki hè, maar hij is lek-ker!

Wat heb je nodig voor de Spicy Mai Tai?

Donkere rum (1 deel)
Triple Sec (0,5 deel)
Ginger likeur (10 ml)*
Limoen (halve limoen)
Ananassap (1 deel)
Sinaasappel (sap van halve sinaasappel)
Garnering: sinaasappel met kruidnagels, munt, zoethout
Optioneel: angostura bitters

1 deel = 30 ml

* zelfgemaakte Ginger likeur. Zie onze blog over het De Kuyper event.

Hoe maak je de Spicy Mai Tai?

Vul je shaker met ijs. Hierin gaan alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden, behalve de donkere rum en de kruiden. Gebruik hierbij zo veel mogelijk verse ingrediënten. Goed shaken. Uitschenken met ijs in een mooi tiki glas. Het laatste stukje van het glas top je af met donkere rum. Mooi garneren met sinaasappelschijfje met kruidnagel, zoethoutje, munt. Voeg gerust nog steranijs of kaneel toe voor het ultieme herfstgevoel in je Mai Tai.

Zelf cocktails maken?

Met deze set kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al niet zo’n moeilijk drankje en nu helemaal niet meer 🙂 Succes!

Deel je zelfgemaakte Spicy Mai Tai via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate