Stracciatella Martini
User Avatar
door Bart

Is Stracciatella jouw favoriete Italiaanse ijs? Probeer dan eens een Stracciatella Martini. Mooie cocktail met de smaak van vanille en melkchocolade. Belangrijkste aan deze cocktail is de presentatie. En daarom vertel ik je graag hoe je van de Stracciatella Martini een mooie cocktail creatie maakt.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Stracciatella Martini
Stracciatella Martini
Is Stracciatella jouw favoriete Italiaanse ijssmaak bij de Italiaan? Probeer dan eens een Stracciatella Martini. Mooie cocktail met de smaak van vanille en melkchocolade. Belangrijkste aan deze cocktail is de presentatie. En daarom vertel ik je graag hoe je van de Stracciatella Martini een mooie cocktail creatie maakt.

Wat heb je nodig voor een Stracciatella Martini?

Vodka (1,5 deel)
Volle melk (1,5 deel)
Vanille siroop
Gecondenseerde melk of vloeibare slagroom (scheut)
Chocolade decoratiesaus
Chocolade snippers

Hoe maak je de Stracciatella Martini?

Begin met een gekoeld glas. Maak daarin met chocolate saus een mooie decoratie. Dat kan in mooie ringen in het glas. Het kan ook een eigen creatie zijn natuurlijk. Als je glas goed gekoeld is, blijft de chocolade saus goed op zijn plaats als je de cocktail in het glas uitschenkt.
De cocktail zelf kun je zowel shaken als blenden. Gebruik in beide gevallen genoeg ijs zodat je cocktail lekker koel is. Gebruik 1,5 deel vanille vodka en volle melk (1,5 deel), een barlepel vanille siroop en een scheutje vloeibare slagroom. Shaken of blenden en daarna uitschenken in een martini glas. Garneren met kleine chocolade snippers.

Andere lekkere chocolade cocktails

Als je deze Stracciatella Martini lekker vindt, bekijk dan zeker ook de Chocolate Martini en de White Chocolate Martini.

Zelf de Straciatella Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer 🙂

Deel je zelfgemaakte Stracciatella Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate