Maandag 13 maart was ik met mijn +1 uitgenodigd bij Flying Dutchmen om cocktails van Woodford Reserve te komen tasten in combinatie met foodpairing van Daalder. Topaffiche. Want ik wou al een keer dolgraag naar de cocktailbar van Tess Posthumus en ik was ook echt benieuwd naar deze Amerikaanse bourbon whiskey. De uitnodiging beloofde een “spectacle for the senses”. En dat op een maandag 😉

Aperitief

In een ontspannen ambiance met leuke mensen kregen we een gastronomische borrelplank met delicatessen voorgeschoteld van Daalder met een aperitief cocktail. Deze was gemaakt met Woodford Reserve en Campari. Wat in eerste instantie leek op een clash of cultures bleek een prima combinatie. De naam is me ontschoten (al weer geen aantekeningen gemaakt) maar ik ga er zeker nog een keer mee experimenteren als ik gasten krijg die een goede whiskey kunnen waarderen.

De cocktail met Woodford Reserve en Campari paste uitstekend bij de borrelplank als aperitief.

Old Fashioned met een twist van perzik

De tweede gang kregen we een Old Fashioned met een twist met peach. Dit versterkte de zachte en fruitige smaak van de whiskey. Eentje om zeker te onthouden voor de zomer.

Toen ik deze whiskey van Woodford Reserve puur proefde vond ik hem opvallend zacht. In de nadronk haalde ik er lichte tonen van zoete kruiden en fruitigheid uit. Een whiskey die ik goed kan hebben op zichzelf of als cocktail.

Woodford events in Amsterdam

Ook voor consumenten zijn de events van Woodford toegankelijk. Zo kwam er na ons ook een groep binnen. De “multisensorische” events staan allemaal in het teken van smaakbeleving met unieke cocktails die passen bij het concept van het event. De ene keer vanuit met een gastronomisch hoogstandje, de andere keer vanuit een filmconcept met popcorn (Cocktails, uiteraard). Erg creatief en bijzonder! Dus als je van whiskey houdt en je je weekend met nog met een dagje wilt verlengen dan heb je nog twee keer de kans.

Upcoming events

  • Maandag 27 maart: Pulitzer’s Bar
  • Maandag 6 april: Door 74

Over Woodford Reserve

Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey wordt handgemaakt op de Woodford Reserve Distillery in Kentucky. Al in 1812, werd op deze ‘National Historic Landmark’, voor het eerst bourbon geproduceerd. Dat maakt deze distilleerderij één van de oudste van Amerika. Woodford Reserve combineert de erfenis van een traditionele distilleertechniek met moderne wetenschap, wat resulteert in de perfect uitgebalanceerde bourbon. Ontdek meer dan tweehonderd waarneembare smaaktonen, van hartige granen en hout, tot zoete aroma’s, kruiden en fruit- en bloemige tonen.

Zelf een classy Old Fashioned maken met Woodford Reserve? Lees hier ons recept terug van de Old Fashioned.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate