The Mexican
User Avatar
door Bart

The Mexican is een originele cocktail met typisch Mexicaanse ingrediënten zoals tequila, ananassap en rode pepertjes. Lees hoe ik The Mexican heb gemaakt!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

The Mexican
The Mexican
Als ik aan Mexico denk, dan denk ik aan het ruwe landschap, cactussen, sombrero’s en nacho’s. Qua cocktails denk ik aan stoere cocktails met tequila en limoen zoals de Margarita. Voor The Mexican wou ik een typische Mexicaanse cocktail maken, maar toch een originele cocktail. Daarom dus geen typische Margarita, maar een cocktail op basis van tequila, ananassap en een spicy Mexicaans accent. De rode peper ringetjes in het glas branden lekker na op je lippen als je deze cocktail drinkt!

Wat heb je nodig voor The Mexican?

Tequila (1 deel)
Ananassap (2 delen)
Limoen (verse sap van een limoen partje)
Garnering van verse peperringetjes (met pitjes!)

Hoe maak je The Mexican?

Voor deze Mexicaanse cocktail gebruik je een margarita glas. Je hoeft geen zoutrandje te maken. Deze cocktail krijgt juist een spicy taste. De cocktail bereid je met een shaker met ijs. Begin met 2 delen ananassap. Voeg 1 deel tequila toe en het sap van 1 partje limoen voor een lichte hint aan limoen. Stevig shaken. Door een finerstrainer uitgieten in een margaritaglas. Garneren met verse rode peper ringetjes (met pitjes). Salud!

Mexicaanse cocktailhapjes

Als je in Midden Amerika een drankje bestelt krijg je het er vaak gratis bij. Mexicaanse nacho’s passen natuurlijk helemaal perfect bij de sfeer van deze cocktail. Naturel met lekkere guacamole en salsa saus. Helemaal lekker is het uit de oven met kaas, salsa, zwarte bonenpasta (fregoles), jalapenos en je kunt er ook gehakt bij doen.

Tequila cocktails

Meer bekende tequila cocktails zoals de Margarita en de Tequila sunrise vind je in onze tequila blog.

Deel je zelfgemaakte Mexican via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest. Benieuwd!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate