Cocktails maken is leuk voor iedereen. Het is een feestje voor de gasten die heerlijke cocktails kunnen drinken, het is natuurlijk ontzettend leuk om zelf cocktails te maken en schept bovendien een leuke, gemoedelijke sfeer. Met enkele smakelijke cocktails weet je zeker dat je een goede avond (of zelfs dag) tegemoet gaat.

Maar, zoals je waarschijnlijk wel weet, is cocktails maken een ware kunst. En bij deze kunst kan je alle hulp goed gebruiken. Het maken van goede cocktails is overigens ook niet alles. Want je drankjes kunnen nog zo goed zijn, maar als je ze serveert en drinkt in een ongezellige ruimte, dan is de lol er ook sneller af.

Daarom hebben we enkele tips opgesteld hoe je het maken en drinken van cocktails nóg leuker kunt maken. Dus als jij jouw cocktailervaring naar een hoger niveau wilt tillen, is dit het juiste artikel voor jou.

Tover een gedeelte van je huis om in een aparte cocktailbar

Als je een kamer of ruimte over hebt in huis, dan is het zeker geen overbodige luxe om hier een prachtige cocktailbar neer te zetten. Het hoeft natuurlijk niet heel groot of uitgebreid te zijn. Zelfs een gedeelte van de woonkamer of keuken kan al genoeg zijn.

Een gedeelte waar je de glazen kan ophangen, mooie wijnrekken kan neerzetten en een barretje, doet al een hoop voor het creëren van een geweldige sfeer. Zet enkele cocktailflessen op de bar en je zorgt ervoor dat je van je cocktailbar een heus designobject maakt in huis, dat er geweldig uitziet.

Mocht je zelfs een hele aparte kamer over hebben in huis, dan zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Een prachtige chesterfield bank naast een bar, misschien zelfs een tv of juist wat luidsprekers voor wat gezellige muziek: je kan zelf precies bepalen wat voor sfeer je wilt creëren in jouw eigen cocktailbar.

Het is een geweldige manier om jouw passie te delen met je geliefden en vrienden, op een manier die zij ongetwijfeld ook leuk vinden. En dat is maar goed ook, want zeker voor cocktails geldt: “hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

Zorg voor de juiste spullen in huis

Als je een fijne ruimte hebt waar je de cocktails kunt maken en drinken, is het ook belangrijk dat je alle benodigde spullen hebt om de cocktails te maken. Dit klinkt misschien heel logisch, maar uiteraard zit er meer achter. Een eenvoudige set kopen bij een willekeurige drogist of de Action is namelijk vaak niet voldoende als je de lekkerste cocktails wilt maken.

In plaats daarvan moet je ervoor zorgen dat je de juiste spullen in huis hebt om de cocktails te maken die jij je gasten wilt serveren. Online zijn er gelukkig genoeg goede cocktailsets te vinden die prima werken voor het maken van het overgrote deel van de cocktails. Dit hoeft niet veel te kosten, maar is doorgaans toch een stuk beter dan een goedkope cocktailset van een drogist. En dat verschil, dat proef je gelijk!

Accessoires maken het drankje helemaal af

Wat veel cocktailmakers toch nog wel vaak vergeten, is dat het uiterlijk bijna net zo belangrijk is bij de smaak. De smaak zo goed mogelijk te krijgen is het lastige werk, dus het zou zonde zijn als je juist op het uiterlijk steken laat vallen. Maar wat bedoelen we dan precies met accessoires?

Hieronder vallen natuurlijk belangrijke zaken als een ijskast of een wijnkoeler, maar ook zaken als garnering en versiering. Een margarita zonder zout en schijfje limoen, is als een boterham zonder beleg. En daarom is het zo belangrijk dat je aan deze zaken denkt. Want dit alles samen zorgt er juist voor dat jouw cocktails je gasten die echte ‘wow-ervaring’ zullen geven.

Dit is een gesponsord artikel.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate