Deze Mule is een tropische tiki variant op de Moscow Mule met donkere rum, ananas limonade en limoen.
Ingrediënten
- 30-45 ml Donkere rum
- Ananas limonade
- Limoensap
- Garneren met ananas
Benodigdheden
- Barmaatje
- Barlepel
Cocktailrecept
- Begin met een mooie tiki mug
- Voeg met een barmaatje 30-45 ml donkere rum toe. Ik gebruikte Angostura rum
- Vers verse limoen van een halve limoen en voeg dit toe in de tiki mug
- Vul je glas met ijs en top af met ananas soda. Ik gebruikte London Essence. Een alternatief is Fanta Pineapple of Jarritos Pineapple.
- Even roeren met een barlepel en garneren met ananas chunk en ananasbladen in de mug.
- Optioneel: paar druppels angostura bitters
Tropische variant op de Moscow Mule
Deze tiki cocktail heb ik gemaakt met Roasted Pineapple Soda van London Essence. Heerlijke verfrissende frisdrank die goed is te combineren met donkere rum en limoen. Doet dus zeker denken aan een Moscow Mule, maar dan in een tropische variant erop. Extra lekker om te garneren met een geroosterde ananas.
Geen mule maar een stoere tiki mug
Deze tiki drink je niet in een mule maar in een stoere tiki mug voor het echte tiki gevoel. Met een garnering met ananasbladen en geroosterd stuk ananas voelt het helemaal als een tiki. De ananas heb ik geroosterd waarbij ik donkere rum gebruikt heb. Past perfect bij deze cocktail!
Andere bekende tiki cocktails
Tiki cocktails zijn vaak hele creatieve, kleurrijke cocktails in mooie tiki cocktails vaak bont gegarneerd met tropische fruit. Twee van mijn favoriete tiki cocktails die ik eerder maakte zijn de Zombie en de Blue Hawaiian.